FOTO: Teden z gumijastimi

FOTO: Teden z gumijastimi

-
0 109

Po suhem ponedeljku nas čakajo mokri dnevi. Glede na napoved bodo najbolj primerna obutev gumijasti škornji. Zaradi predvidenega obilnega deževja od noči na sredo do petka bodo predvsem v zahodni, južni in osrednji Sloveniji vodotoki močno narasli.

V nedeljo smo spremljali izredno visoke struge potokov, ki so se na Dolenjskem razlivali po travnikih in se zlivali v naraslo Krko, ki se je razlivala tako v srednjem kot spodnjem toku. Vremenska napoved za naslednje dni pa ni obetavna. Pričakujemo večdnevno deževje, vse do konca tega tedna.

V torek bo pretežno oblačno. Dež bo že zjutraj in dopoldne zajel zahodno Slovenijo, sredi dneva in popoldne pa se bo širil proti vzhodu. Ob morju bo zapihal jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, na Primorskem okoli 12, najvišje dnevne od 8 do 12, na Primorskem od 15 do 19 stopinj C.

V noči na sredo se bodo padavine okrepile, več jih bo v jugozahodni Sloveniji, kjer lahko tudi zagrmi. V sredo in četrtek bo oblačno in zelo deževno. Jutranje temperature bodo nekoliko višje kot so bile sprva predvidene, tako, da bo okoli 9 stopinj, dnevne pa skromne, bolj pozno jesenske, okoli 11 stopinj.