FOTO: Po Sloveniji sneg – spremljaj razmere

FOTO: Po Sloveniji sneg – spremljaj razmere

-
4 1487

V večernih urah je začelo snežiti v večjem delu Slovenije. Sneži tudi na JV Slovenije, na Štajerskem, v Pomurju, na Koroškem,  ponekod v osrednji Sloveniji, pa tudi na severnem Primorskem in Notranjskem. Sneg se oprijema cestišč. Razmere na cestah spremljajte na Prometno-informacijskem centru – TUKAJ.

V soboto bo oblačno, padavine bodo dopoldne povsod ponehale. V severni in severovzhodni Sloveniji bo pihal severni veter, burja na Primorskem pa bo popoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 2, na Primorskem do 8 °C.

OBETI
V nedeljo bo sprva precej jasno, zjutraj bo mrzlo, popoldne pa se bo znova pooblačilo. Ob morju bo pričelo deževati, na zahodu in v osrednjem delu Slovenije pa snežiti. Na severovzhodu bo suho. Čez dan se bo krepil jugozahodni veter.

V noči na ponedeljek bo sneg po nižinah prešel v dež. V ponedeljek čez dan se bo meja sneženja dvignila nad 1800 m. Pihal bo okrepljen veter južnih smeri. V ponedeljek popoldne bodo padavine v večjem delu države prehodno ponehale. V torek bo v zahodni polovici države oblačno z občasnimi padavinami, na vzhodu bo suho. Veter bo nekoliko oslabel. (Arso)

(foto: PIC)