FOTO: Pod kozolci dogaja marsikaj

FOTO: Pod kozolci dogaja marsikaj

-
0 69

V Šentrupertu na Dolenjskem, v Deželi kozolcev, se veliko dogaja. Zaključen je prvi ‘Likovni tabor Umetnij med kozolci, ki so (do)končane!’

1. likovni tabor uveljavljenih akademskih slikarjev Umetnije med kozolci smo včeraj sklenili z odprtjem razstave njihovih del in pevskim nastopom najmlajših pevk in pevcev na OŠ dr. Pavla Lunačka. Zbrane je pozdravil tudi župan Občine Šentrupert Rupert Gole.

Razstavo vseh del si lahko ogledate še danes, v prihodnjih dneh pa bodo v Deželi kozolcev razstavljene slike, ki so jih Janez Kovačič, Veljko Toman, Igor Banfi, Rado Jerič in Franc Golob podarili našemu muzeju. V prvem muzeju s kozolci na prostem na svetu je ustvarjalo pet slikarjev, predstavnikov zelo različnih slogov, a enotnih v prizadevanjih, da bi delili talent in znanje z mladimi, ob prijetnem druženju izmenjali mnenja z drugimi umetniki ter, da bi tudi ostali umetniški svet seznanili o  idiličnem okolju Dežele kozolcev za ustvarjanje.

Likovni tabor Umetnije med kozolci je le začetek raznolikega dogajanja v Deželi kozolcev to pomlad. 24. aprila bomo (ob pomoči izkušenih organizatorjev iz ekipe Urbani tekači) gostili Tekaški dan. 3. junija prihaja v Deželo kozolcev vokalna zasedba Perpetuum Jazzile, 18. junija pa gostimo 2. festival okusov in zabave IZBOR.