FOTO: Pogrešanega Martina našli živega

FOTO: Pogrešanega Martina našli živega

-
0 811

Pogrešanega Martina so danes okoli 11. ure našli živega, so sporočili s PU Novo mesto:

ponoči in dopoldan so policisti nadaljevali z aktivnostmi za izsleditev pogrešanega 84-letnega moškega, ki je včeraj iz doma upokojencev Loka pri Zidanem Mostu odšel neznano kam. Zjutraj so policisti na pomoč poklicali tudi vodnike reševalnih psov, s katerimi uspešno sodelujejo pri iskanju pogrešanih oseb.

FOTO: Pogrešanega Martina našli živega
(foto: PU Nm)

V današnji iskalni akciji je bilo vključenih deset vodnikov reševalnih psov iz Brežic, Novega mesta in Ljubljane, 32 policistov Posebne policijske enote Policijske uprave Novo mesto, vodnik službenega psa s službenim psom in pet policistov Policijske postaje Sevnica. Dogovorili so se o območju, ki ga je bilo potrebno natančno pregledati in takoj pričeli z iskanjem. Skupina vodnikov reševalnih psov, ki je pregledovala teren pri kraju Račica, je okoli 11. ure živega, vendar povsem izčrpanega 84-letnega moškega našla na obrežju reke Save.

Policisti in vodniki reševalnih psov so mu nudili prvo pomoč in ga prenesli bližje dogovorjenemu mestu, kjer so ga prevzeli reševalci in odpeljali v sevniški zdravstveni dom. O uspešnem zaključku akcije so policisti obvestili zaskrbljene svojce pogrešanega in osebje doma upokojencev.

FOTO: Pogrešanega Martina našli živega
(foto: PU Nm)

Pred tem….

Sevniški policisti so bili v tore popoldan obveščeni, da je iz Doma upokojencev Loka pri Zidanem mostu okoli 11. ure neznano kam odšel 84-letni Martin Verdev iz Žalca. Visok je okoli 170 cm, suhe postave, ima sive,
kratko pristrižene lase. Ob odhodu je bil oblečen v karirasto srajco sive barve in sive hlače s stranskimi žepi. Pogrešani gospod ima težave pri hoji.

Policisti so takoj po obvestilu pričeli izvajati aktivnosti za izsleditev pogrešane osebe, vendar ga do tega trenutka še niso našli. Prosimo vse, ki bi pogrešanega opazili, da to takoj sporočijo policistom na številko 113.