FOTO: Policijska skrb za naše poljščine

FOTO: Policijska skrb za naše poljščine

-
8 1483

V preteklih letih so policiste v poletnih mesecih občani pogosto obveščali o tatvinah vrtnin in poljščin. Na Policijski upravi Novo mesto se zavedajo, da gre v teh primerih za protipravna ravnanja, ki pomembno vplivajo na občutek varnosti naših občanov ne glede na to, da gre v posameznem primeru običajno za manjšo premoženjsko škodo.

S povečano prisotnostjo policistov na območjih, kjer so bile gostitve tatvin in z drugimi oblikami policijskega dela se trudimo preprečevati tovrstna dejanja. Poleg policistov območnih policijskih postaj na teh
območjih občasno naloge patruljiranja opravljajo tudi policisti vodniki službenih psov in policisti postaje konjeniške policije.

Občane pozivamo, da nas obveščajo o sumljivih vozilih in osebah, ki izvršujejo ali bi se lahko pripravljale na izvrševanje kaznivih dejanj. Prepričani smo, da smo v sodelovanju z občani lahko še bolj učinkoviti pri
preprečevanju premoženjskih kaznivih dejanj.

Foto: PU Novo mesto

 • Cigani kradejo:)

 • En pa delajo..🤔 da drugi lahko kradejo

 • kradejo res vsi..od ciganov do kao civilov. tisti kao civili so iz bloka in z kupljenim državljanstvom..skratka..kradejo sam delomrzneži..

  • Vprašaj partnerko kaj si misli o civilih iz bloka (z kupljenim drzavljanstvom). Prepričan sem,da ima zelo dobro mnenje.
   Če so jo vsi bosanci,jo lahku tud nš Franci.

 • pohvalno za policiste,upam da imajo s seboj tudi vrečke za kakce ko sprehajajo konje, kje se pa konji napajajo v tej vročini?

  • Zakaj vrecke za kakce? Saj kakci so ja prav dobri za gnojenje.

 • Ze ze, samo da ne bomo cez kak teden brali, da so policaji ob konja. Se bojim, da so kradljivci bolj prefrigani kot tamodri.