FOTO: Odgovor PU Nm o prekladanju ukradenih drv v Žabjaku

FOTO: Odgovor PU Nm o prekladanju ukradenih drv v Žabjaku

-
32 6898

Policisti praviloma vedno priskočijo na pomoč, kar je lepo. Ampak v začetku novembra se je po naših neuradnih informacijah na območju Novega mesta, v neposredni bližini romskega naselja Žabjak zgodila kraja drv.

Po naših informacijah so pripadniki etnične skupnosti takrat odtujili 20 metrov nažaganih drv nekemu domačinu v bližnji okolici. Ukradena drva so policisti našli. Pohvalno. A dogodek v nadaljevanju dobi povsem drugačno podobo oz. težko razumljivo. Ukradena drva, ki so jih policisti našli v romskem naselju, so na neprimerno vozilo, vozilo vlečne službe, nalagali policisti. In teh ni bilo malo.

Medtem ko so javni uslužbenci prekladali drva, so se naši prejemniki takšnih in drugačnih pomoči, temu veslo nasmihali in vse tudi dokumentirali ter svoja doživetja ob opazovanju policistov delili na socialnem omrežju FB. Pri tem je žalostno, da številni policisti za svoje mesečno delo zaslužijo manj kot opazovalci in zasmehovalci, ki so prejemniki državne pomoči. Dogodek so s fotografiranjem pridno beležili tudi policisti.

Sicer o lepi potezi policistov, kar se tiče oškodovanca, smo vseeno o početju policistov vprašanja naslovili na PU Nm.  Alenka Drenik, predstavnica za odnose z javnostmi na Policijski upravi Novo mesto, nam je posredovala odgovor:

v naselju, ki ga omenjate, so novomeški policisti dnevno prisotni. V začetku meseca novembra sta policista med opravljanjem nalog pri enem izmed objektov opazila večjo količino drv in na podlagi opravljenih razgovorov
posumila, da drva izvirajo iz kaznivega dejanja. Pregledala sta širšo okolico in v bližnjem gozdu opazila, da je bilo najverjetneje pred nedavnim požaganih več dreves. Lastnika gozda sta obvestila o požaganih drevesih in
skupaj so si ogledali kraj dogodka. Lastnik, ki do obvestila policistov ni vedel, da je oškodovan, je potrdil, da dreves ni požagal sam je na pobudo policistov zoper storilca podal prijavo zaradi tatvine 25 dreves.

V nadaljevanju preiskave so ugotovili, da je kaznivega dejanja osumljen 35-letni moški iz okolice Novega mesta. Policisti so naloge opravili v skladu z zakonodajo in v okviru svojih pooblastil. O najdbi ukradenih
predmetov sta bila obveščena tudi preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka. V skladu z dogovorom s tožilko in na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku so ukradene predmete zasegli in jih s potrdilom o
vrnitvi predali oškodovancu.

35-letnega osumljenca kaznivega dejanja tatvine so ovadili na pristojno tožilstvo. V nadaljevanju postopka pa bo o odgovornosti storilca in sankciji odločalo sodišče.

(foto: FB)