FOTO: Poljski tovornjakar s Kiami prehiter

FOTO: Poljski tovornjakar s Kiami prehiter

-
0 686

Znane so nekatere okoliščine prometne nesreče in zakaj je štajerska avtocesta bila zaprta večji del dneva. Kot je pojasnila tiskovna predstavnica PU Celje Milena Trbulin, je poljski voznik tovornega vozila s priklopnikom, z naloženimi osebnimi vozili, ki je vozil proti Ljubljani, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom, trčil v varnostno ograjo, jo prebil in zapeljal na nasprotno smerno vozišče.

Na nasprotnem smernem vozišču je trčil v slovensko tovorno vozilo, namenjeno prevozu betona. Deli vozil, ki so v trčenju leteli po zraku so poškodovali še osebno vozilo, ki je prav tako vozilo v smeri proti Mariboru. V trčenju je s poljskega tovornega vozila padlo nekaj naloženih vozil. Za vozilo je odrejen izredni tehnični pregled.

Poljskega voznika, njegovega sovoznika in voznika slovenskega tovornega vozila so po trčenju odpeljali v bolnišnico. Vsi trije so se v prometni nesreči lažje poškodovali. Nastala pa je tudi večja gmotna škoda.

Darsove kamere so ujele trenutek, ko je tovornjak začelo zanašati najprej z voznega na prehitevalni pas, nato pa je trčil ob ograjo, tovor pa se je prevrnil. Sreča v nesreči je bila, da je bila avtocesta v smeri, v kateri je vozil, v tistem trenutku prazna. Šele nekaj trenutkov po tem, ko se je tovornjak prevrnil, so za njim pripeljala še druga vozila.

Na štajerski avtocesti je med Dramljami in predorom Pletovarje zaradi prometne nesreče, ki je zgodila nekaj pred 12. uro, avtocesta trenutno zaprta v obe smeri. Kot je pojasnila tiskovna predstavnica PU Celje Milena Trbulin, je po prvih podatkih je voznik tovornega vozila z naloženimi osebnimi vozili, ki je vozil v smeri proti Ljubljani, za zdaj še iz neznanega vzroka zapeljal v varnostno ograjo, jo prebil in na avtocesti v smeri proti Mariboru trčil v tovorno vozilo, namenjeno prevozu betona.

Kot pravi Trbulinova, za zdaj ni poročil o hujših poškodbah, je pa nastala velika gmotna škoda. Posledice bodo odstranjevali dalj časa, zato bo avtocesta še več ur zaprta, pravi.

Na avtocesti in na obvozni regionalni cesti nastajajo zastoji in obratno. Obvoz je po cesti Sl. Konjice – Frankolovo – Celje/center in obratno.

PROMET.SI in razmere ob 18.20h

Štajerska avtocesti je zaprta v smeri Maribora zaradi prometne nesreče, ki se je pripetila med Dramljami in predorom Pletovarje. Ves promet je preusmerjen na regionalno cesto Celje  – Vojnik – Frankolovo – Slovenske Konjice. Proti Ljubljani promet že poteka!

Zastoji:
– na štajerski avtocesti med priključkoma Celje – zahod/Lopata in Celje – center proti Mariboru (4 – 5 km);
– na štajerski avtocesti med priključkoma Sl. Bistrica – jug in Sl. Konjicami proti Ljubljani;
– na cestah Sl. Konjice – Frankolovo – Celje/center v obe smeri ter Levec – Celje.

(foto: PGE CELJE)