FOTO: Močne nevihte z nalivi, točo in strelami

FOTO: Močne nevihte z nalivi, točo in strelami

-
0 2062

Nad Slovenijo so se razbesnele nevihte, z močnimi nalivi, udari strel in močnim vetrom. Ponekod je padala tudi toča. Kot sporočate bralci je toča padala na območju Suhe krajine, Gorjancev, Medvedjeka, Mirne, Velike Loke in okolici Trebnjega, Šentjerneja. Na naslovni fotografiji je toča, ki je padala na območju Hinj v Suhi krajini.

Meteorna voda je zalila kletne prostore hiš v Orehovici in Semiču, kjer se je sprožil tudi zemeljski plaz. Več udarov strel je prekinili dobavo elektrike na območju Šentjerneja in Blance. Hudourniške vode oz. visok potok pa ogroža infrastrukturo v naselju Koprivnica, v občini Krško, še poročata Regijska centra za obveščanje.

Radarska slika je zaznala močnejše nevihte na območju Kočevja, pa tudi v spodnjem Posavju. Velika verjetnost nastanka toče je tudi ponekod na območju Dolenjske (spremljaj RADARSKO SLIKO), Ljubljane in okolice, na Notranjskem in Goriškem. Spremljajte verjetnost trenutnega pojavljanja toče na spletni strani ARSO-TUKAJ.

Popoldne bo spremenljivo oblačno. Nastajale bodo krajevne vročinske nevihte, ki se bodo ponekod lahko nadaljevale v večerni čas. Dnevne temperature bodo od 27 do 33 stopinj C.

Jutri bo spremenljivo oblačno. Pojavljale se bodo občasne krajevne padavine, deloma nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale v noč na ponedeljek. Najnižje jutranje temperature bodo od 16 do 23, najvišje dnevne od 26 do 30 stopinj C.

Danes popoldne in zvečer bodo lokalno možna neurja z močnejšimi nalivi, vetrom in točo.

V ponedeljek bo sprva pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Popoldne se bo pričelo jasniti. Hladneje bo, na Primorskem bo zapihala šibka burja. V torek zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Čez dan bo prevladovalo sončno vreme. Spet bo nekoliko topleje. (arso)

(foto: bralci DNS)