FOTO: Poostreno nad ‘mobi’ voznike

FOTO: Poostreno nad ‘mobi’ voznike

-
0 516

Tudi na območju Policijske uprave Novo mesto bodo policisti vse do konca meseca med kontrolo prometa preverjali, ali voznice in vozniki med vožnjo uporabljajo mobilni telefon in druge naprave, ki zmanjšujejo voznikovo slušno in vidno zaznavanje. Opažajo namreč, da je uporaba mobilnih telefonov med vožnjo pogosta, vozniki pa se premalo zavedajo s tem povezanih nevarnosti in tveganj. Policisti bodo pozorni tudi na ostale kršitve cestno prometnih predpisov in zoper kršitelje ustrezno ukrepali.

Policisti Policijske postaje Krško so včeraj v Krškem v le nekaj urah ugotovili 49 kršitev in sicer 27 voznikov med vožnjo ni uporabljajo varnostnega pasu, 17 jih je med vožnjo uporabljalo mobilni telefon, ugotovili pa so še pet drugih kršitev cestno prometnih predpisov.

Voznikom svetujemo, da se v primeru nujne uporabe mobilnega telefona ustavijo na primernem mestu zunaj vozišča in pot nadaljujejo šele, ko končajo s pogovorom. Svetujemo, da so tudi kolesarji in pešci v cestnem
prometu pozorni na različne prometne situacije in med vožnjo oziroma pri prečkanju ceste ne uporabljajo mobilnih telefonov in drugih naprav, ki zmanjšujejo njihovo slušno in vidno zaznavanje.

(FOTO: današnji poostren nadzor novomeških policistov v Novem mestu/PU Nm)