FOTO: Poraz Krke s Celjani

FOTO: Poraz Krke s Celjani

-
0 85

Uvodno tekmo 10. kroga v rokometni prvi ligi sta v dvorani Marof odigrali ekipi, ki sta se v dolenjski prestolnici srečali že v začetku septembra- domači MRK KRKA in RK Celje Pivovarna Laško. Takrat so novomeški rokometaši osvojili svojo največjo lovoriko v zgodovini kluba, saj so postali zmagovalci Super pokala. Tokratno ligaško srečanje pa se v dvorani Marof ni končalo po želji Novomeščanov, na koncu je bilo 28:30 ( 12:17), za Celjane.

Krkaši so vodili le na začetku tekme z 1:0. Celjani so nato odgovorili s tremi zaporednimi goli, v deseti minuti je bilo 8:4. V 17. minuti so vodili tudi s petimi goli prednosti, na odmor pa odšli s prav takim zaostankom (17:12). Krkašem igra nikakor ni stekla, znova se je ponovil scenarij iz prejšnjih tekem- preveliko število tehničnih napak. Rokometaši Krke so sicer črne minute skušali obrniti v svojo korist, v 47. minuti so se približali le na gol zaostanka (22:23), a veselje ni bilo dolgotrajno. Izbranci Tomaža Ocvirka so v 51. minuti vodili s 26:22, razliko treh oziroma štirih golov pa v nadaljevanju brez težav zadržali, zdržali pa so tudi zaključni nalet Novomeščanov in tekmo srečno pripeljali h koncu.

Prvi strelec tekme je bil krkaš Luka Florjančič s sedmimi zadetki, na drugi strani je William Accambray v dresu slovenskih prvakov vknjižil zadetek manj. Krka bo v naslednjem krogu v petek, 23. novembra, gostovala v Mariboru, Celje bo dan pozneje gostilo Dobovo.

(foto: MRK KRKA)