FOTO: Portoval ‘posušen,’ nogometaši na umetni travi

FOTO: Portoval ‘posušen,’ nogometaši na umetni travi

-
10 851

V redakcijo smo prejeli pismo in fotografije travnatega nogometnega igrišča na novomeškem Portovalu, kjer se igrajo drugoligaške tekme NK Krka. Kljub sodobnemu sistemu za zalivanje, je travnata površina, ki je bila prej ena boljših v Sloveniji, posušena in na njej ni mogoče igrati tekem 2. SNL. Tako so člani morali prvo domačo tekmo odigrati na umetni travi s posebnim dovoljenjem NZS.

Druga domača tekma bo v soboto, 26.8. in bo neposredni televizijski prenos. Slovenija pa bo tako videla novomeško sramoto. Ve se kdo je odgovoren za vzdrževanje športnih objektov, zato se sprašujem ali bo kdo odgovarjal za nastalo situacijo. Za primerjavo prilagam slike nogometnega igrišča v Hotizi, vasi z 200 hišami in 750 prebivalci. Z njimi so Novomeščani odigrali pokalno tekmo na vrhunskem igrišču, čeprav je tudi v Prekmurju velika suša in vročina. Da o pokriti tribuni za gledalce in klubskih prostorih pod tribuno ne govorim-pogoji enkratni.

Te pogoje je zagotovila majhna krajevna skupnost in občina Lendava. Kaj pa novomeški stadion, kdaj bo dobil pokrite tribune in vsaj osnovne pogoje za gledalce. Novomeška občina je ena od največjih izvoznikov z močnim gospodarstvom, nima pa enega večjega objekta s pokritimi tribunami za gledalce, je še sporočil novomeški športnik, ki ga stanje na novomeškem stadionu žalosti.