FOTO: Portoval ‘posušen,’ nogometaši na umetni travi

FOTO: Portoval ‘posušen,’ nogometaši na umetni travi

-
10 844

V redakcijo smo prejeli pismo in fotografije travnatega nogometnega igrišča na novomeškem Portovalu, kjer se igrajo drugoligaške tekme NK Krka. Kljub sodobnemu sistemu za zalivanje, je travnata površina, ki je bila prej ena boljših v Sloveniji, posušena in na njej ni mogoče igrati tekem 2. SNL. Tako so člani morali prvo domačo tekmo odigrati na umetni travi s posebnim dovoljenjem NZS.

Druga domača tekma bo v soboto, 26.8. in bo neposredni televizijski prenos. Slovenija pa bo tako videla novomeško sramoto. Ve se kdo je odgovoren za vzdrževanje športnih objektov, zato se sprašujem ali bo kdo odgovarjal za nastalo situacijo. Za primerjavo prilagam slike nogometnega igrišča v Hotizi, vasi z 200 hišami in 750 prebivalci. Z njimi so Novomeščani odigrali pokalno tekmo na vrhunskem igrišču, čeprav je tudi v Prekmurju velika suša in vročina. Da o pokriti tribuni za gledalce in klubskih prostorih pod tribuno ne govorim-pogoji enkratni.

Te pogoje je zagotovila majhna krajevna skupnost in občina Lendava. Kaj pa novomeški stadion, kdaj bo dobil pokrite tribune in vsaj osnovne pogoje za gledalce. Novomeška občina je ena od največjih izvoznikov z močnim gospodarstvom, nima pa enega večjega objekta s pokritimi tribunami za gledalce, je še sporočil novomeški športnik, ki ga stanje na novomeškem stadionu žalosti.

 • So sli na morje pa ni imel kdo zalivat 😉 Sramota za tako obcino kot je Nm…. Vse kar se gradi, je tam kjer gradijo kaki trgovci in podjetniki..ostalo prekleto slabo… Mislim pa, da se to zadnjih par let le malo izboljsuje in, da se le nekaj vec dela kot pred leti. A se se vedno clovk vprasa, ce mogoce tisti na obcini in bliznji prevec ne grenejo k sebi.

  • To ni zaradi premalo zalivanja ampak je to plesen. Zacelo se je z malim in se razsirilo. Vsak k ma saj malo pojma o travi bi moral to opaziti.

  • Ja na tej sliki ni plesni videt. Drugace pa zivim na vasi in imamo tudi vrt s travo..plesni se nikol nismo imeli na travi tudi, ce smo jo zalivali…prej kaksen mah.

 • Očitno se nikomur ni dalo gumba pritisnit za zalivanje…..v 6. tem mesecu je bila trava v super stanju(kot tepih)…

 • Pa sej je še vedno omejena poraba voda ali ne? Nesme se zalivat ali se motim?

 • Sramota za NM!!! Nimamo primernega stadiona,nimamo primerne dvorane!!!

 • Kdo je odgovoren?

 • Za 2 ligo je vec kot dobra trava.

 • Stanislav Papež

  Ne gre za nivo tekmovanja… To je tako, kot če bi imeli npr. košarkarji luknje v parketu ali pa tekači v tartanu…Da o objektih, ki so drugod ponos mesta ne izgubljam besed…

 • Igrišče Portovala nikoli ampak res nikoli ni sodilo med boljše v Sloveniji kot zmotno piše v članku.