FOTO: Posavska kolesarska klasika presegla meje

FOTO: Posavska kolesarska klasika presegla meje

-
0 349

Le kdo na JV Slovenije, kaj šele v Posavju, še ni slišal za nadebudnega kolesarja, ki že 14 let zapored s svojim zanosom in dobro energijo vedno znova in znova poskrbi, da se kolesarji prvi teden v juniju na ta, že tradicionalni termin, pripravijo na podvig oz. se s kolesi odpravijo v zgodnjih jutranjih urah iz Krškega do Nerezin, na otoku Lošinj.

In letos ni bilo nič drugače, razen tega, da je bilo še bolj pristno, prijetneje. Bojan Čurič, Gašper Bevc, Damijan Horvat, Dami Zupi, Egon Ivanjšek, v spremstvu Borisa, so razdaljo nekaj več kot 270 km z 3470 metri premagane višinske razlike uspeli pokriti po 10 urah in 15 minutah vožnje, kar kazalec povprečne hitrosti postavi na nekaj več kot 26,3 km/h. Da projekt postaja veliko več kot zgolj rekreativna vožnja dokazuje tudi letošnja udeležba Horvata iz Lendave, ki je aktualni slovenski prvak v nočni vožnji s kolesom. Tako za organizatorja kot za sokolesarje je to izjemna čast, kar so ugotovili številni sponzorji ter projekt radodarno podprli. Posebej se zahvaljujemo tudi predstavniku turistične skupnosti za topel sprejem.

Kaj vse pa nam organizator pripravlja na jubilejni 15. vožnji v letu 2020, pa bo jasno na julijski tiskovni konferenci.

Kolesarski pozdrav iz sončnih Nerezin!, še sporočajo kolesarji, ki se s kolesi vrnejo tudi domov. Prihodnje leto verjamemo, da Vas bo še več. O tem Vas obvestimo.

(foto: D. Z.)