FOTO: Požar uničil avtobus in vikend

FOTO: Požar uničil avtobus in vikend

-
0 1258

Ob 1.14 uri je na dolenjski avtocesti pri Podsmreki, občina Ivančna Gorica, zagorel avtobus tujih registrskih tablic. V času požara so bili na avtobusu potniki, ki pa so k sreči pravočasno zapustili vozilo. Posredovali so gasilci GB Ljubljana in PGD Stična, ki so vozilo pogasili. DARS je priskrbel nadomestni prevoz in potnike umaknil na varno. Fotografije požara so nam odstopili gasilci PGD Stična.

Policisti so ugotovlili, da je voznik avtobusa znamke Mercedes travego, bolgarskih  registrskih oznak, med vožnjo opazil požar v zadnjem delu vozila, zaradi česar je avtobus zaustavil, potniki pa so vozilo zapustili. Ugotovitve ogleda kažejo, da je zagorelo zaradi tehnične napake in da požar ni posledica naklepnega dejanja. Na avtobusu je bilo 45 potnikov in 2 voznika. V požaru ni bil nihče poškodovan. Potnike pa so z nadomestnim vozilom prepeljali na varno z avtoceste. Cesta je bila v času ogleda kraja požara in odpravljanja posledic sprva v celoti zaprta, nekaj po 5. uri pa je bil odprt prehitevalni pas. Vozni pas do nadaljnjega zaradi saniranja vozišča ostaja zaprt.  

V četrtek okoli 20. uri v vasi Kamno Brdo, v občini Ivančna Gorica, zagorela vikend hišica krita s slamnato streho. Požar so pogasili gasilci PGD Vrh pri Višnji Gori, pomagali sta tudi društvi PGD Višnja Gora in PGD Stična. Strop hišice se je kasneje zrušil. Gasilci so iz objekta varno odstranili plinsko jeklenko. Požar so si ogledali policisti in kriminalisti. Vzrok požara še ni znan.

(foto: PGD STIČNA)