FOTO: Prebivalci Jakčeve odstranili podrtijo

FOTO: Prebivalci Jakčeve odstranili podrtijo

-
2 909

Stanovalci Jakčeve ulice so opravili veliko delo – podrli so še šest razpadajočih lesenih garaž.

V Krajevni skupnosti Majde Šilc se že več let trudijo, da bi postopoma odstranili razpadajoče nekdanje lesene garaže. Te kazijo okolico čedalje več prenovljenih blokov, s svojimi razpadajočimi salonitkami pomenijo strupene snovi v neposrednem okolju, zmanjšujejo vedno premajhne zelenice med bloki, nudijo dom mišim, podganam in kačam in podobno.

Nihče se noče vključiti v reševanje, ne občina, ne inšpekcije. Večkratni pogovori med sokrajani te krajevne skupnosti in nekaj zanesenjakov v organizaciji sokrajana Primoža Skubica je pripomoglo, da so lani bile odstranjene dve garaži, pretekli vikend pa še šest. Delo so opravili sami in namesto lastnikov.

Z odstranitvijo teh se je odprl lep pogled na zelenico med bloki. Ta bo še lepša, ko se bo bodo delavci novomeške Komunale odpeljali več kamionov nastalih ostankov od teh nekdanjih garaž.

Odprte površine bomo poskušali po pogovoru z bližnjimi stanovalci s skupnimi močmi spremeniti v zelenico in še kakšne dodaten parkirni prostor. Ob tem lepo prosimo, da se javijo lastniki garaž, ki so se že pred leti ali celo desetletji odselili iz naše KS, za njimi pa ostaja žalosten pogled na objekt, ki je v času bivanja pri nas služil svojemu namenu. Krajevna skupnost je dala občini tudi pobudo ( enako pobudo sem dal kot občinski svetnik ), da se vključi v reševanje občina tako, da se tudi ona vključi v odstranjevanje teh razpadajočih in nevarnih garaž in istočasno stanovalcem ponudi enotno urejene rešitve parkiranja, primerne današnjemu času in redu.

Adolf Zupan
Predsednik Sveta KS Majde Šilc