FOTO: Premiera Houston, imamo problem!

FOTO: Premiera Houston, imamo problem!

-
0 79

Včeraj (na dan, ko je umrl Josip Broz – Tito) se je v Cineplexxu Novo mestuzgodila premiera igrano-dokumentarnega filma Houston, imamo problem!, ki je celovečerni prvenec mladega novomeškega režiserja Žige Virca.

Filmska ekipa – režiser Žiga Virc, producent in koscenarist Boštjan Virc, direktor fotografije Andrej Virc ter hrvaški koproducent Siniša Juričić so se dan pred začetkom redne distribucije filma predstavili še domači publiki v razprodani dvorani Cineplexxa Novo mesto.

Houston, imamo problem! (angleški naslov: Houston, We Have a Problem!) je celovečerni prvenec mladega novomeškega režiserja Žige Virca. Hladna vojna, vesoljska tekma in ameriški pristanek na Luni so bile prelomnice, ki so zaznamovale polpreteklo zgodovino. Te dogodke pa obkroža tančica skrivnosti, ki še danes burijo domišljijo. Film je nov, svež prispevek k razmišljanju in razpravam o teorijah zarot. Ta intrigantski igrano-dokumentarni film raziskuje mit o domnevnem ameriškem nakupu tajnega jugoslovanskega vesoljskega programa v zgodnjih šestdesetih letih, vrednem več milijard dolarjev. Svež ameriški denar pa je bil ključni faktor relativno visokega življenjskega standarda v Jugoslaviji v obdobju do Titove smrti.

Film Houston, imamo problem! prihaja na redni spored Cinepelxx kinematografov danes, 5. maja.

Nakup in rezervacija vstopnic

(FOTO: Mediaspeed)