FOTO: Preprodajalec trčil v policiste in pobegnil

FOTO: Preprodajalec trčil v policiste in pobegnil

-
0 937

V četrtek popoldne, 26. januarja, so v Črnomlja spremljali pravo filmsko akcijo, ki pa je bila resnična. Kot smo izvedeli so policisti zaustavljali vozniki, ki pa se ni zmenil za policijske znake oz. ukaze. Voznik je z vozilom pobegnil in pri tem trčil v policijsko vozilo in pobegnil. Kasneje so prekrškarja, ki naj bi imel na grbi že več prekrškov, izsledili in pri njem opravili tudi hišno preiskavo. Danes so policisti PU Novo mesto predstavili preiskavo.

Policisti Policijske postaje Črnomelj so bili v začetku leta obveščeni, da je mladoletnik z območja Črnomlja zaradi zaužitja prepovedanih drog potreboval zdravniško pomoč. Takoj so pričeli z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin in med policijsko preiskavo ugotovili, da je mladoletniku zaužitje drog omogočil 60-letni moški iz Bele krajine. Zaradi suma kaznivega  dejanja Omogočanje uživanja prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi v športu so pridobili odredbo sodišča in pri osumljencu opravili hišno preiskavo. Našli in zasegli so 5 kilogramov prepovedane konoplje, 1210 tablet z različnimi odtisi, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo, opremo in pripomočke za gojenje halucinogenih gob in neznano praškasto snov. Zasežene snovi so bile poslane v analizo v Nacionalni forenzični laboratorij. Med hišno preiskavo so našli in zasegli tudi avtomatsko puško, pištolo, 129 nabojev in prepovedan pirotehnični izdelek. Za zaseženo orožje moški nima ustreznih dovoljenj. Odvzeli so mu prostost in ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil sodno pridržanje.

V nadaljevanju preiskave so policisti ugotovili, da je kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog in orožja osumljen tudi 27-letni moški iz Bele krajine. Minuli konec tedna so pridobili odredbo sodišča za hišno preiskavo. Osumljenec je skušal pobegniti in se izogniti kazenskemu pregonu, vendar so ga policisti med vožnjo izsledili v Črnomlju. Ustavljali so ga s svetlobnimi in zvočnimi signali, vendar znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo, iz vozila odvrgel več paketov s prepovedano drogo in med begom povzročil prometno nesrečo, ko je trčil v službeno vozilo policije. Po trčenju je skušal peš pobegniti, vendar so ga policisti prijeli in pridržali. Našli in zasegli so odvržene pakete s prepovedano drogo, med hišno preiskavo pa še več zavitkov prepovedane droge, dele orožja in prepovedane pirotehnične izdelke. S kazensko ovadbo so osumljenca privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

(foto: PU Nm)