FOTO: Prevc in Vtičeva najboljša

FOTO: Prevc in Vtičeva najboljša

-
0 57

Pod Šmarjetno goro so se smučarji skakalci in skakalke pomerili za poletni naslov državnega prvaka na srednji skakalnici. Pričakovano sta na vrhu končala najboljši slovenski skakalec in najboljša slovenska skakalka minule zime, Peter Prevc in Maja Vtič.

V Kranju je 50 smučarjev skakalcev in 12 smučark skakalk pričakalo oblačno vreme, z malo vetra na začetku in malce več v drugi polovici tekmovanja. Prav vetrovne razmere in nizko zaletno mesto so botrovali k slabšim uvrstitvam nekaterih favoritov pred tekmo. Po prvi seriji so na vrhu vladali vsi trije Prevci – vodil je Cene pred Petrom in Domnom. Slednji v finalu ni zdržal napada iz ozadja, tako da sta ga prehitela Andraž Pograjc, ki je osvojil bronasto medaljo in Tomaž Naglič, ki je bil četrti, medtem ko je Domen končal na petem mestu. Tik za njim se je uvrstil Timi Zajc, sveži prvak do 18 let. Državno prvenstvo v tej kategoriji se je odvijalo včeraj popoldne, Zajc pa je za 0,3 točke ugnal Domna Prevca.

Državni prvak je s skokom dneva, 110 metri, postal Peter Prevc, Cene je v finalu odgovoril s 104,5 metri, kar je na koncu pomenilo 11,3 točke zaostanka za starejšim bratom. Pograjc je na tretjem mestu zaostal še dodatne 4,9 točk. Peter Prevc je osvojil četrti zaporedni naslov državnega prvaka na srednji skakalnici.

Med dekleti je Maja Vtič več kot suvereno opravila s tekmicami. S skokoma dolgima 108,5 in 105 metrov je za 22,3 točke premagala Uršo Bogataj, bron je osvojila Špela Rogelj, ki je za klubsko kolegico na drugem mestu zaostala za 1,2 točke. Lanskoletna prvakinja Ema Klinec je bila četrta, pol točke za Rogljevo.