FOTO: Nov lok nevarnih padavin

FOTO: Nov lok nevarnih padavin

-
0 858
FOTO: Tadej

Za nami je vremensko divja sobota. Ujme so prizadele tudi JV Slovenijo. Nastajale so močnejše nevihte z nalivi, udari strel in silovitim vetrom. Žal pa lahko tudi danes pričakujemo neurja z močnejšimi nalivi, vetrom in točo. Tudi Dolenjski se spet približujejo nevarne padavine. Na radarski sliki vidimo, da padavine prihajajo z Notranjske proti Kočevski, Suhi krajini in Dolenjski. Spremljaj radarsko sliko TUKAJ. (ARSO)

Verjetnost padanja toče preveri TUKAJ.(ARSO)

Še enkrat hvala bralcem za posredovane fotografije.

Poročilo brežiškega Regijskega centra za obveščanje:

Poplave ob vodotokih

Ob 16.57 je v naselju Koprivnica, občina Krško narasli potok ogrožal infrastrukturo. Posredovala sta dežurna delavca CGP Krško in Kostak Krško.

Ob 17.28 je v naselju Gorica pri Raztezu potok poplavil gospodarski objekt. Posredovali so gasilci PGE Krško in PGD Brestanica, ki so iz poplavljenega objekta rešili živali in izčrpali vodo.

Poplave meteorne vode

Ob 17.13 je v naselju Veliki Dol, občina Krško, meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo. Posredovali so gasilci PGE Krško.

Ob 17.41 so v naselju Veliki Kamen, občina Krško, posredovali gasilci PGE Krško, ki so iz kletnih prostorov objekta izčrpali meteorno vodo.

Ob 19.28 so v naselju Veliki Dol, občina Krško, posredovali gasilci PGE Krško in PGD Veliki Kamen, ki so iz kletnih prostorov objekta izčrpali meteorno vodo.

Ob 17.25 so na Dobovski cesti, v Brežicah posredovali gasilci PGD Brežice, Bukošek, Gabrje in Cerina, ki so iz kletnih prostorov Doma ostarelih občanov izčrpali meteorno vodo.

Ob 17.29 so na Prežihovi ulici v Brežicah posredovali gasilci PGD Brežice-okolica, ki so iz kletnih prostorov večstanovanjskega objekta izčrpali meteorno vodo.

Ob 17.47 so na Valvasorjevi ulici v Brežicah posredovali gasilci PGD Krška vas, ki so iz kletnih prostorov stanovanjskega objekta izčrpali meteorno vodo.

Ob 17.49 so na Opekarski ulici v Brežicah posredovali gasilci PGD Gabrje, ki so iz kletnih prostorov večstanovanjskega objekta  izčrpali meteorno vodo.

Ob 17.51 so na dveh lokacijah na Gradnikovi ulici v Brežicah posredovali gasilci PGD Brežice, ki so iz kletnih prostorov stanovanjskih objektov izčrpali meteorno vodo.

Ob 17.55 so na dveh lokacijah na Kosovelovi ulici v Brežicah posredovali gasilci PGD Brežice, ki so iz kletnih prostorov stanovanjskih objektov izčrpali meteorno vodo.

Plazovi, udori, zdrsi, podori zemljin in kamnin

Ob 17.45 je v naselju Laze, občina Brežice, zemeljski plaz zasul cestišče. Posredoval je dežurni delavec CGP Brežice, ki je postavil ustrezno signalizacijo.

Ob 17. 25 je dežurni delavec CGP Brežice očistil nanos peska, kamenja in vej na cesti Velike Malence–Čatež ob Savi.

Ob 17.42 je na cesti Prilipe–Podgračeno nanos kamnine ogrožal promet. Ob 18.39 je na cesti Dečno Selo-Sromlje nanos peska in zemljine ogrožal promet. Posredoval je dežurni delavec Kop Brežice.

Ob 18.39 je na cesti Dečno Selo-Sromlje nanos peska in zemljine ogrožal promet. Posredoval je dežurni delavec Kop Brežice.

Poročilo novomeškega Regijskega centra za obveščanje