FOTO: Prihodnje leto kam? V Kamanje

FOTO: Prihodnje leto kam? V Kamanje

-
0 228

Hrvaško Kamanje je minuli konec tedna obiskovalcem ponudilo cel niz vsebin – od nastopov umetnikov do sejma družinskih kmetij in zabave. Organizirali so biciklijado in nordijsko hojo. Na platoju nad jamo Vrlovko je nastopila Gabrijela Bartolović s svojim ognjenim šovom “Magmatikka” in jazz skupina Željka at Ease.

V središču mesta so se zvrstile prireditve za otroke v produkciji gledališča LET iz Zagreba – “Bremenski muzikanti” in “Rdeča.” Glavni nastopajoči, Siniša Labrović, je vsakemu, ki je poslušal pesmi po svojem izboru plačal 2 kuni po pesmi. Vili Matula je v sodelovanju odigral monodramo “Podiplomsko izobraževanje”.

Na glavnem odru pa so koncertirali: karlovška skupini Nos Tress in The Nipples in zagrebška skupina Elemental.

Na tradicionalnem praznovanju in žegnanju pa so za program poskrbeli kulturno-umetniško društvo “Kamanje,” otroška sekcija, Tamburaški orkester KUD-a Dobreč iz Dragatuša ter KUD ” Sveti Antun” iz Pokolpske Doline ter skupina Dioniz.

Dodatno odlično atmosfero so ustvarile inštalacije – prva s svinčniki za začetek novega šolskega leta in druga skulptura Ivana Supeka. Avtorja Nikole Vukmanića.

Namen ustvarjalcev DOK-a je da ta postane tradicionalni festival, ki se kontinuirano razvija. Torej, ko se sprašujete kam naslednje leto, odgovor je: v Kamanje. DOK- tim dobre volje. Več o pestrem praznovanju občine Kamanje si poglejte na DOK-vem FB profilu TUKAJ.

(foto: Denis Stošić)