FOTO: Protest za višje plače, nekateri kar doma

FOTO: Protest za višje plače, nekateri kar doma

-
0 544

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije in Konfederacija sindikatov Slovenije Pergam sta v Ljubljani pripravili protestni shod, na katerem so delodajalce pozvali k zvišanju plač. Zahtevali so tudi intenzivna pogajanja za nove kolektivne pogodbe.

Več sto protestnikov se je zbralo na ploščadi pred poslopjem Gospodarske zbornice Slovenije (GZS). Nosili so transparente z napisi, kot so “bolj kot garaš, manjšo plačo imaš”, “gospodarstvo je lokomotiva, ki povozi vse pod sabo”, “zamenjajmo plače” in “Sonja, a mi posodiš za burek.”

Kot so povedali na začetku shoda, so se zbrali zato, da se borijo za to, kar jim pripada: “Ne bomo pristali na vsiljene konflikte, saj smo vsi delavci, ne glede na to, ali smo mladi ali stari in ali smo v javnem ali zasebnem sektorju.”

Pred GZS so se zbrali zato, ker je po njihovih besedah čas, “da gospodarstvo spet vidi, da smo delavci tisti, ki ustvarjamo njihov kapital in si zato zaslužimo dostojno plačilo.”

Podporo delavcem so izrekli tudi nekateri posamezniki, ki se niso udeležili protesta v Ljubljani. Fotografiji protestnice smo prejeli z Mosteca, v občini Brežice.