FOTO: Prvi sneg, smrtna žrtev, 8 poškodovanih

FOTO: Prvi sneg, smrtna žrtev, 8 poškodovanih

-
0 1952

Med 6. in 13.30 uro se je na območju Policijske uprave Novo mesto zgodilo že 13 prometnih nesreč. V petih prometnih nesrečah se je osem oseb poškodovalo, med njimi najmanj ena huje, v osmih prometnih nesrečah pa je nastala premoženjska škoda. Že zjutraj pa smo vas obvestili o prometni  nesreči, v kateri je ponoči umrla voznica osebnega avtomobila, je sporočila Alenka Drenik s PU Nm.

Poročilo novomeškega Regijskega centra za obveščanje:

3. 1. 2017 ob 10.58 sta na cesti Žužemberk-Ivančna Gorica pri naselju Poljane pri Žužemberku v občini Žužemberk, trčili tovorno in osebno vozilo, ki je nato zletelo s ceste. V nesreči se je ena oseba poškodovala. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so poškodovanca oskrbeli na kraju nesreče. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Žužemberk so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na osebnem vozilu, ga z avtodvigalom postavili na cesto, usmerjali promet in posuli razlite motorne tekočine.

 

3. 1. 2017 ob 12.25 sta na cesti Novo mesto-Trebnje pri Poljanah pri Mirni Peči, občina Mirna Peč, trčili dve osebni vozili. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so poškodovano osebo oskrbeli na kraju nesreče in odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilih, s tehničnim posegom iz vozila rešili poškodovano osebo, pomagali reševalcem in posuli razlite motorne tekočine.
3. 1. 2017 ob 13.19 se je na Straški cesti v Novem mestu zgodila prometna nesreča v kateri sta bili udeleženi tovorno in osebno vozilo. V nesreči sta bili dve osebi poškodovani. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so ju oskrbeli na kraju in skupaj z gasilci odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so odklopili akumulator na osebnem vozilu in iz vozila s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo, pomagali reševalcem na kraju ter posuli razlite motorne tekočine.

Vzrok večine prometnih nesreč je bila neprilagojena hitrost glede razmere na vozišču. Voznikom svetujemo dodatno previdnost, saj so ceste predvsem na izpostavljenih delih spolzke, ponekod pa je na vozišču še vedno sneg. Vozniki naj hitrost zmanjšajo in prilagodijo razmeram na cesti, prilagodijo pa naj tudi varnostno razdaljo do vozil, ki vozijo pred njimi. Vozniki naj se izogibajo situacijam, v katerih bi bilo potrebno nenadno zavirati, vožnja skozi ovinke pa naj bo umirjena in počasnejša kot v razmerah, ko so ceste suhe, so še sporočil z novomeške policije.

(foto: Branko, Primož, Sebastjan)