FOTO: Raftarji Gimpex Straža evropski prvaki, podprvaki…

FOTO: Raftarji Gimpex Straža evropski prvaki, podprvaki…

-
0 555

V Bratislavi na Slovaškem se je končalo Evropsko prvenstvo v raftingu na divjih vodah. Slovenske reprezentančne barve so še enkrat odlično zastopali raftarji straškega Gimpexa, ki so postali evropski prvaki.

V nedeljo so vse tri ekipe prikazale zelo napete in odlične vožnje na spustu. Obe ekipi U19 sta štartali v isti skupini. Ekipa U19-2 v postavitvi Matej Sabljak, Nejc Pirc, Luka Palčič in Nejc Henigman so štartali iz najboljšega položaja in že na začetku prevzeli vodstvo. Celoten čas so povečevali prednost pred močnimi Rusi. Hiter tek in odlično tehnična odpeljana proga jim je omogočila suvereno zmago na spustu. V skupnem seštevku so dosegli prvo mesto in postali EVROPSKI PRVAKI v kategoriji do 19 let

Ekipa U19-1 v postavitvi Andraž Pirc, Žiga Šenica, Matija Krštinc in Bor Zupančič so na spustu prikazali zelo borbeno vožnjo. Začeli so na težkem šestem položaju. V prvem krogu so padli na peto mesto in kasneje spet na šesto mesto. V naslednjih krogih pa so vklopili turbo pogon in v vsakem krogu prehiteli eno ali dve ekipi. V zadnjem krogu so bili že na tretjem mestu, vendar fantje niso odnehali in so se borili še naprej. V zadnjem mirnem delu so prehiteli še eno ekipo in tako na koncu pristali na drugem mestu in postali EVROPSKI PODPRVAKI v disciplini spust. Skupno pa so osvojili odlično tretje mesto.

Ekipa U23 v postavitvi Jan Avsenik, Miha Mazovec, Denis Dragovic in Žiga Šenica so štartali spust uro in pol po spustu kategorije U19. Tudi oni so štartali na težkem petem mestu. Po odličnem štartu jim je uspelo prehiteti dve ekipi že v prvih 100 metrih. V drugem krogu niso imeli večjih težav pri prehitevanju ekipe slovaške in tako bili na drugem mestu. Pred njimi je bila samo še ekipa rusije, ki pa so se jim naši fantje z dobrimi linijami hitro približali na rep rafta. V zadnjem krogu je skoraj kazalo, da bodo uspeli priti na prvo mesto vendar je bila ruska ekipa premočna in utrujenost prevelika. Tako so na koncu pristali na drugem mestu. Da so spust odpeljali res odlično pa govori podatek, da če bi fantje nastopali v članski kategoriji, bi premagali vse ekipe članov. V skupnem seštevku pa so dosegli tretje mesto.

Poleg fantov, ki so veslali je straška ekipa imela tudi dve rezervi. Jan Perme in Aljaž Potisek sta skrbela, da so imeli celotno progo pokrito z dvema kamerama in pomagala ekipam pri pripravi na tekmo. V prihodnji sezoni pa ju bomo zagotovo videli tudi v raftu.

‘Rezultati vseh ekip kažejo, da smo se za tekmo zelo dobro pripravili in da bomo zagotovo še zasegali prva mesta na evropskih in svetovnih tekmovanjih, ‘ so še sporočili straški raftarji, ki so spet evropski prvaki.

(foto: FB RK Gimpex Straža)