FOTO: Razstava del z Bučke

FOTO: Razstava del z Bučke

-
0 109

V prostorih Humanitarnega centra RK Novo mesto je ogled razstavo ljubiteljskih slikark iz Likovne sekcije Bučka. Svoja dela razstavljajo: Andreja Kocjan, Maja Marjetič in Magdalene Kocjan Kodrič in njihov mentor Stevo Markovič.

Likovna sekcija Bučka deluje pod okriljem Kulturnega društva Bučka letos tretje leto. V sekciji so trenutno aktivna tri dekleta, ki poleg svojih vlog zaposlenih mater, partnerk in žena v prostem času rade
poprimejo tudi za čopič. Družba se srečuje redno mesečno, ko slikajo in razvijajo ter nadgrajujejo slikarsko tehniko. Zadnja leta se tudi prav vsako leto potrudijo z organizacijo likovne kolonije v domačem okolišu.

Na tokratni razstavi se vsaka od njih in njihov mentor, predstavljajo z nekaj svojimi deli. Navdihujejo jih narava in motivi iz vsakdanjega življenja, dela pa odražajo posameznikov karakter in njegovo dušo. Razstavljena dela je predstavil Jožef Matijevič, razstavo pa je odprla predsednica Območnega združenja RK Novo mesto, Mojca Špec Potočar.

Na odprtju razstave so v kulturnem programu sodelovali kitarist Boris Kokove in Pevska skupina vokalnih 5. Razstava bo odprta do konca junija.