FOTO: Republiške nagrade dolenjskim šolarjem

FOTO: Republiške nagrade dolenjskim šolarjem

-
0 156

Te dni so pri novomeškem društvu Mojca zaključili še enega od številnih projektov, ki jih pripravljajo in koordinirajo  za dolenjsko mladež. To je natečaj Evropa v šoli, v katerem je skoraj 8.000 slovenskih osnovnošolcev in srednješolcev ustvarilo dela na temo »Svet v katerem želim živeti«. Pisali so literarne prispevke, risali slike, izdelali fotografije in video prispevke. Zmagovalci iz osnovnih šol so poleg priznanja dobili tudi teden počitnic v CŠOD ter praktične nagrade. Srednješolci pa se bodo med počitnicami udeležili mednarodnega tabora.

V četrtek, 11. maja, se je tako z Mojco odpeljalo v Ljubljano po Dnevu zmage in Evrope kar 69 pridnih dolenjskih šolarjev ter njihovih mentorjev.  Pridružili so se več kot 500 učencem in dijakov iz vse Slovenije na zaključni prireditvi v festivalni dvorani Pionirskega doma. Prvih nagrad so se veselili Amber Ivana Erenda iz OŠ Center in Neža Cerinšek iz Gimnazije Novo mesto, ki sta ustvarililiterarni deli ter Urh Pirc, Nejc Kraševec in Alen Hočevar iz Ekonomske šole Novo mesto s prvonagrajenim videom. Naši tekmovalci so prejeli dve nagradi za drugo mesto, in sicer nafotografskem natečaju Loti Kavšek iz Ekonomske šole Novo mesto, na video natečaju pa Nadina Kosinac iz Gimnazije Novo mesto. Tretjih nagrad sta bila prav tako deležna dva srednješolca. Z bronasto diplomo za fotografijo se je okitila Nika Šabanović iz Ekonomske šole, za video delo pa Neža Kralj iz SŠ Josipa Jurčiča iz Ivančne Gorice.

Gledalci so bili navdušeni nad mlado voditeljico, ki je prebrala nekaj prvouvrščenih literarnih del. Dvorano je dodobra ogrel raper Nipke(Noben me ne razume), ki so se mu pri petju pridružili tudi nagrajenci. Na koncu so navdušeno zaploskali še najboljšim video delom, so še sporočili iz Društva prijateljev mladine Mojca.