FOTO: Rokometaši Krke premagali Gorenje

FOTO: Rokometaši Krke premagali Gorenje

-
0 101

V dvorani Marof je bila odigrana tekma 3. kroga končnice v ligi za prvaka v NLB ligi, kjer so rokometaši Moškega rokometnega kluba Krka gostili velenjsko zasedbo trenerja Željka Babiča in jih po uvodnem spodrsljaju proti Kopru 2013 ter izpadu v četrtfinalu pokalnega tekmovanja proti Ormožu, tokrat brez točk odšli tudi iz dolenjske prestolnice. Varovanci domačega trenerja Mirka Skoka so vknjižili prvo zmago v končnici, bilo je 36:35 ( 16:13).

Gledalci, ko so dodobra napolnili tribune novomeškega športnega hrama, so lahko do  21. minute uživali v povsem izenačeni tekmi, nato pa so vajeti igre v svoje roke prevzeli krkaši in tri minute kasneje povedli za tri gole (14:11), tolikšna razlika pa je znašala tudi ob polčasu (16:13). Velenjčani so v drugi polovici tekme zabredli v še večje težave in v 40. minuti prvič na tekmi zaostali za pet golov (17:22). V zadnjih dvajsetih minutah so izbranci gostujočega trenerja Željka Babića skušali tekmo postaviti na glavo, a so bili v tem neuspešni. Novomeščani so jih vseskozi držali na vajetih in v začetku 58. minute imeli štiri gole prednosti (34:30). Gostje so se v izdihljajih tekme po golu Roka Ovnička približali na gol zaostanka (34:35), po zadetku najmlajšega na igrišču, Tilna Kukmana za novomeško vodstvo s 36:24, pa je bilo jasno, da bosta točki ostali na Dolenjskem.

V novomeški zasedbi sta bila najbolj učinkovita Grega Okleščen z devetimi in Leon Rašo z osmimi goli, v gostujoči pa Ovniček z devetimi in Jan Grebenc s šestimi zadetki.