FOTO: Rozamunda z Janjo in Tino do 2. mesta

FOTO: Rozamunda z Janjo in Tino do 2. mesta

-
1 255

Novomeški Šolski center že leta izobražuje dijake in dijakinje, ki s pridobljenim znanjem posegajo v sam slovenski vrh šolanja, kreative. Tudi na kozmetičnem področju. Dijakinje novomeškega Šolskega centra, smer Kozmetični tehnik, dokazujejo, da se s pridobljenim znanjem in sposobnostmi brez težav kosajo z vrstniki in posegajo po najvišjih mestih.

V Celju je potekalo 4. državno prvenstvo Z znanjem do lepote. Kjer so se pomerili dijaki in študenti kozmetičnih šol v okvirju Skupnosti zdravstva, farmacije, kozmetike in kemije.

Kozmetični tehnik je zanimiv poklic, saj pomaga ljudem ohranjati lep in privlačen videz, dobro počutje. Prav tako mladi s svojim znanjem, ki ga pridobijo med šolanjem, ljudem vlivajo samozavest, veselje, pogum.
Tudi na letošnjem prvenstvu so s svojim znanjem nastopili dijaki novomeškega Šolskega centra, smer kozmetični tehnik.

Dijakinja 4. letnika Šolskega centra Nm, Janja Pavlin, je na prvenstvu v kategoriji Nail Art- osvojila odlično drugo mesto nohtov. Rozamunda (kreativno urejen noht), ki sta jo ustvarjali skupaj z mentorico Tino Benkovič, je osvojila odlično drugo mesto. Novomeške dijakinje so nastopile tudi v drugih kategorijah, kjer so prav tako prikazale odlično znanje. Žal pa je malce zmanjkalo za najvišje uvrstitve.