FOTO: S poledenele ceste, dve osebi poškodovani

FOTO: S poledenele ceste, dve osebi poškodovani

-
0 1776

Zima je še vedno polno pasti. Če je bila sobota večji del dneva sončna in topla, pa se je ponoči ohladilo in temperature so bile okoli ničle. Marsikje so bile v jutranjih urah ceste izredno spolzke oz. poledenele. Kar zahteva še več zbranosti in previdnosti za volanom.

Ob 8.44 uri je pred naseljem Veliki Orehek, občina Novo mesto, voznica z osebnim vozilom zapeljala s ceste in se prevrnila na streho. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto so na kraju oskrbeli dve poškodovani osebi in ju odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto so zavarovali kraj nesreče, s tehničnim posegom rešili ukleščeno voznico in pomagali reševalcem prenesti poškodovano osebo do reševalnega vozila.

Včeraj, ob 23.12 uri, sta v Velikem Nerajcu, občina Črnomelj, čelno trčili osebni vozili. Gasilci PGD Črnomelj so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja, iz obeh vozil s tehničnim posegom rešili dve poškodovani osebi, pomagali reševalcem pri prenosu, razsvetljevali kraj nesreče, odstranili vozili s cestišča in skupaj z delavci CGP Novo mesto posuli razlite motorne tekočine ter počistili cestišče. Reševalci nujne medicinske pomoči ZD Črnomelj so poškodovani osebi oskrbeli in odpeljali v Splošno bolnišnico Novo mesto.

(FOTO: JT, KH)