FOTO: S puško streljal v hiše sosedov

FOTO: S puško streljal v hiše sosedov

-
0 311

Policisti Policijske postaje Krško so pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu 48-letnega osumljenca, ki je v okolici Krškega z zračno puško streljal v okna okoliških stanovanjskih hiš in ustrahoval prebivalce. Med hišno preiskavo so našli in zasegli zračno puško in več predmetov, ki izvirajo iz kaznivega dejanja vloma v stanovanjsko hišo.

Ob prihodu policistov se je osumljenec skrival v stanovanjski hiši, zato so morali na silo vstopiti v objekt. Ugotovljeno je bilo, da je moški kljuko vhodnih vrat povezal z električnim vodnikom, pod vrata namestil kovinsko mrežo, ki jo je prav tako povezal z električnim vodnikom, nad vrata pa namestil vodovodno cev z namenom, da povzroči udar elektrike in poškoduje osebo, ki bi vstopila skozi vrata. Ob vstopu se nihče od policistov ni poškodoval, saj so uporabili ustrezna zaščitna sredstva. Tudi na dvorišču stanovanjske hiše so policisti našli ovire z namenom poškodovanja. Nastavljenih je bilo več desk z žeblji in orodje z nameščenimi električnimi vodniki.

48-letnemu osumljencu so policisti odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. S kazensko ovadbo so ga danes privedli k preiskovalnemu sodniku zaradi sumov kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti, poškodovanja tuje stvari, tatvin in velike tatvine.

(foto: PP Krško)