FOTO: Šahisti Krke uspešno zaključili 2017

FOTO: Šahisti Krke uspešno zaključili 2017

-
0 61

Šahisti in šahistke Šahovskega društva KRKA Novo mesto so v petek uspešno zaključili letošnje šahovsko leto. Sredi decembra je članska ekipa zaključila ligaško tekmovanje v standardnem šahu in osvojila tretje mesto v državi, minuli vikend pa sta se posamična državna prvaka Jure Zorko in Marjan Kastelic odpravila na Evropsko prvenstvo v poljske Katowice. V enotni odprti konkurenci je v hitropoteznem šahu tekmovalo kar 1068 šahistov iz celotne Evrope – Jure se je uvrstil na 75., Marjan pa na 192. mesto. Prav tako rekordno je bilo tudi tekmovanje v pospešenem šahu, na katerem je sodelovalo še več, kar 1161 šahistov, Jure in Marjan pa sta se uvrstila na 89. in 285. mesto. Ob njunem naslovu državnih prvakov in nastopu na Evropskem prvenstvu ju je v četrtek sprejel tudi novomeški župan Gregor Macedoni in jima s priložnostnim darilom čestital za vse dosežke.

Skupaj so novomeški šahisti na uradnih državnih in mednarodnih prvenstvih v letu 2017 osvojili kar 25 medalj in pokalov: sedemkrat za prvo mesto, desetkrat za drugo in osemkrat za tretje mesto. Med dosežki še posebej izstopata Vid Dobrovoljc (trije naslovi posamičnega državnega prvaka in srebrna medalja na Evropskem hitropoteznem prvenstvu) in članska ekipa (dva posamična naslova državnega prvaka in ekipni pospešeni naslov).

Na zadnjem novoletnem turnirju za Pokal Novega mesta, kjer so člani in članice društva proslavili vse naštete dosežke, se je sicer zbralo 33 šahistov, ki so odigrali 11 krogov po švicarskem sistemu. Končni vrstni red je bil naslednji:

1. Marjan Kastelic 9,5 točk

2. Maj Zirkelbach 9,5 točk

3. Robert Rudman 8,5 točk

Skupni zmagovalec Pokala Novega mesta za leto 2017 je Vid Dobrovoljc, najboljše dekle oziroma ženska je Hana Bajt, najboljši senior pa Ivan Lubej.  (Robert Rudman)