FOTO: Sašo Vorkapić osvojil Maximus cup3 v Pragi

FOTO: Sašo Vorkapić osvojil Maximus cup3 v Pragi

-
0 164

Na povabilo češke zveze tajskega boksa CMTA se je ekipa novomeškega Scorpion Gyma udeležila velikega mednarodnega športnega dogodka MAXIMUS CUP3 v Pragi. Ekipo so zastopali trije tekmovalci: Ognjen Lazarević, Sašo Vorkapić in Darko Drobež ter predstavnik kluba Khun Kao Ljubljana, Domen Vidmar.  Tekmovanja se je udeležilo 150 tekmovalcev iz 9 držav.

Naši tekmovalci so znova dokazali, da spadajo v sam svetovni vrh.

Rezultati:
Ognjen Lazarević (Slo) vs Felix Erik (Czh) 1 : 2
V 7. dvoboju MAXIMUS CAPA3 je v ring stopil naš 1. in najmlajši tekmovalec, 11-letni Ognjen Lazarević, v močni otroški konkurenci do 39 kg. V 1. rundi je Ognjen dominiral v vseh segmentih dvoboja in prikazal odlične muaythai tehnike z večkratnimi komolci, s čimer je dominiral tudi v 1. polovici 2. runde, tako da se je domačin le branil. Zadnjih 30 sekund pa je prevlado v ringu prevzel Čeh Erik in uspel prepričati sodnike, ki so mu podarili zmago, na osnovi katere je postal finalist, in v borbi za medaljo kasneje osvojil srebro.

Drobež Darko (Slo) vs Juriček Jan (Czh) 1 : 2
Kot drugi slovenski predstavnik je v ring stopil Drako Drobež. Nastopil je v članski konkurenci do 81 kg. Darko je od prvega gonga kontroliral dvoboj, vodil tempo, ter z ročnimi tehnikami natančno zadeval nasprotnika skozi vse tri runde dvoboja. Žal to sodnikom očitno ni bilo dovolj, saj so zmago ponovno dodelili domačinu. Izid borbe je bil tesen, tako kot pri Ognjenu. Eden sodnik je dal zmago Darkotu, dva pa domačinu, in mu tako pomagala do finalnega dvoboja, kjer je tudi osvojil turnir članske konkurence v kategoriji -81kg.

Sašo Vorkapić (Slo) vs Hubsch Ondrej (Czh) KO
Sašu je žreb naklonil 1. krog brez borbe, v 2. pa je tudi on dobil češkega predstavnika. Dvoboj se je odvil v
članski konkurenci do 67 kg. Nasprotnik je bil starejši in izkušenejši. Sašo je suvereno vstopil v ring, odločen, da prevzame odločitev v svoje in ne sodniške roke. S svojim nasprotnikom je opravil v 12 sekundah dvoboja. Po silovitih in natančnih serijah nožnih udarcih, v kombinaciji s krošejem in kolenom, je Čeh obležal in ni vstal niti po sodnikovem štetju. Enoglasna odločitev je šla v slovenski kot, Sašo pa vstop v finale te kategorije.

Domen Vidmar (Slo) vs Petr Kysilka (Czh) 2 : 1
Slovenske barve je zastopal tudi mlad in talentirani up Khun Kao kluba iz Ljubljane, Domen Vidmar. ki se je kljub 17. letom, odločil nastopiti v članski konkurenci do 71 kg. Tudi on je z žrebom preskočil 1. krog. Njegov
nasprotnik v 2. krogu tekmovanja je bil domačin Petr Kysilka. Mladi Domen je na račun svojih fizičnih
predispozicij, razlike v višini, daljših rok in nog, skozi cel dvoboj kontroliral položaj znotraj ringa, ter ob koncu slavil s sodniško odločitvijo 2 : 1, in se tako uvrstil v finalni del tekmovanja.

Finale:
Domen Vidmar (Slo) vs Ritter Pal (Hun) sodniška prekinitev Dvoboj je potekal precej izenačeno skozi prvi. dve rundi, kjer je Domen vendar pridobival manjšo prednost na račun natančnih nožnih in ročnih tehnik. Žal je v 3. rundi, po prejetem komolcu, sodnica v ringu prekinila dvoboj, saj je prišlo do poškodbe Domnovega nosu. Po posvetu z zdravnikom, je sodnik prekinil dvoboj in razglasil madžarskega predstavnika za zmagovalca. Domen si je srčno želel nadaljevati dvoboj, a mu tega iz zdravstvenih razlogov niso dovolili. Prikazal je dve dobri borbi in zasedel 2. mesto v konkurenci starejših in iskušenejših borcev, kar je nedvomno velik uspeh tega mladega tekmovalca in dokaz, da njegov čas prihaja ter, da bomo zanj še slišali.

Sašo Vorkapić (Slo) vs Kurdy Istvan (Hun) KO
Po 1. borbi sodeč, se je od Sašota tudi največ pričakovalo, navkljuv dejstvu da je popolni začetnik, ki je na turnir prišel samo z eno borbo v svoji karieri. V tej kategoriji tako velikega tekmovanja je veljal kot popolni »outsider« saj so bili ostali tekmovalci veliko izkušenejši, sicer študent fakultete za šport, trener nogometa, ter pred časom tudi član NK Krka.

Tudi v tem dvoboju sta se s trenerjem odločila za enako taktiko kot v 1. borbi. Dvoboj je začel dominantno z
močnimi »kicki«, ki so natančno zadevali nasprotnika. Sodnik je kmalu po začetnih izmenjavah štel madžarskem borcu zaradi prejetih udarcev. Sledilo je tudi 2. štetje, ki je bilo rezultat izredno hitrih in učinkovitih kombinacij Sašota, na katere nasprotnik ni imel odgovora. Le nekaj trenutkov po 2. štetju je Sašo sprožil »high kick«, s katerim je nasprotnika poslal »na spanje«, slovensko ekipo pa na noge od navdušenja. Dvoboja je bilo konec v 2. polovici 2. runde. Impresivni zmagi sta Sašotu prinesli naslov prvaka MAXIMUS CUP3 v članski konkurencikategoriji do 67 kg, na velikem uradnem mednarodnem tekmovanju, kjer so nastopili tudi borci A razreda. Bil je tudi edini borec, ki je osvojil turnir z KO v obeh borbah.

(FOTO: FB ScoriponGym)