FOTO: Se bo kdo zmenil zanj, sam očitno ne zmore

FOTO: Se bo kdo zmenil zanj, sam očitno ne zmore

-
47 5975

V Novem mestu ni ravno veliko brezdomcev, a vseeno jih je preveč. Dolenjska prestolnica v Sloveniji velja za bogatejšo po prihodkih na prebivalca v deželi pod Alpami. A očitno se nekateri ne znajdejo oz. jih lahko vsak dan opazujemo v lastnem zaničevanju. Za takšne nesrečnike oz. ljudi, ki ne najdejo rešitve, imamo tudi službe, ki naj bi poskrbele za njih, jih usmerile, postavile na lastne noge oz. da bi ti ‘izgubljeni’ spet našli smisel življenja, samospoštovanje.

In v Novem mestu lahko že lep čas spremljamo moškega, za katerega po naših informacijah večinoma skrbijo reševalci Zdravstvenega doma Novo mesto in Splošna bolnišnica Novo mesto. Moški, star naj bi bil okoli 40 let, večkrat pade in se tudi poškoduje. Reševalci vsak teden vsaj enkrat poskrbijo za moškega, ga prepeljejo  v bolnišnico, kjer še dodatno poskrbijo za moškega, ga tudi umijejo. Moški, se prav na klopcah po Novem mestu večkrat onečedi. Tako je bilo tudi danes dopoldne na klopci avtobusnega postajališča na Kandijski ulici, nasproti TPV-ja, v neposredni bližini stanovanjske soseske in osnovne šole. Številna postajališča so tako postala nekakšna stranišča, in to v središču Novega mesta.

Mi ne bo klicali pristojnih na območju Novega mesta, pač pa pričakujemo, da bo nekdo človeku pomagal, mu spet našel smisel življenja.