FOTO: Še en uspeh Vanesse in slabo sojenje

FOTO: Še en uspeh Vanesse in slabo sojenje

-
1 169

Hrvaški Samobor je gostil mednarodni turnir v judu. Na tekmovanju je nastopilo več kot 800 tekmovalcev iz Srbije, BiH, Slovenije, Avstrije in Hrvaške. Na tekmovanju sta nastopila tudi novomeška Bushidovca, Lin Luzar in Vanessa Gole.

Lin Luzar je nastopil v kategoriji U10. V prvem krogu je Lin uspešno premagal Srba Relijo Željkovića, potem pa po čudnih sodniških odločitvah izgubil proti Antonu Skoku iz Pulja in domačinu Petru Slamaru. Med 14 nasprotniki je osvojil 7. mesto.

Vanesa Gole je nastopila med deklicami do 12 let. V prvem krogu je bila prosta. Nato pa se je pomerila s Simono Janković iz Judo kluba Kokice. Njena nasprotnica je začela zelo agresivno in Vanessa je najprej potrebovala nekaj časa, da se je prilagodila njenemu načinu borbe. Ko ji je to uspelo, je nasprotnico z dvema metoma premagala in slavila z rezultatom 7:0. V polfinalnem nastopu se je Vanessa pomerila s kasnejšo zmagovalko Lucijo Brcko iz JK Panda. Do polovice borbe sta bili nasprotnici izenačeni, potem pa je Vanessa
naredila manjšo napako, ki jo je nasprotnica izkoristila in izvedla met, ki ga je povezala v končni prijem. Vanessa se žal ni uspela rešiti iz njega. V borbi za bronasto medaljo se je Vanessa pomerila z Lauro Crnčec iz JK Remete. V rednem delu borbe sta bili obe zelo aktivni, vendar nobena izmed  tekmovalk ni uspela narediti prednosti. V borbi za zlato točko pa ja Vanesa v parterju uspešno obrnila nasprotnico na hrbet in jo zadržala v končnem prijemu.

Žal pa je bilo sojenje na tekmovanju zelo slabo. Predvsem Lin Luzar je bil deležen nepravilnih in nerazumnih sodniških odločitev. Ko je Lin držal nasprotnika v končnem prijemu, je sodnik borbo prekinili in jo začeli znova stoje. Ko pa je njegov nasprotnik v njegovi zadnji borbi Lina držal na način, ki ni končni prijem, so to sodniki dopustili in točkovali kot pravilno tehniko, so sporočili iz novomeškega Bushida.