FOTO: Še ena izredna akcija Lions in Rotary kluba Nm

FOTO: Še ena izredna akcija Lions in Rotary kluba Nm

-
0 457

Lions klub Novo mesto je v sodelovanju z novomeškima dobrodelnima Leo klubom in Rotary klubom iz Novega mesta pripravil ZBIRALNO AKCIJO rabljenih oblačil, čevljev, šolskih potrebščin in igrač ZA DRUŽINE V STISKI.Z

Zbiralna akcija v Novem mestu – pri Tabakumu in v Metliki – v poslovalnicah KZ Metlika je bila zelo dobro obiskana. Po pripovedovanju ljudi, ki so prinašali stvari, so zadovoljni, ker so naredili dvojno dobro delo. Doma je pospravljeno, česar ne moremo več obleči in obuti, pa bodo lahko nosili ljudje, ki to potrebujejo. Zbrali smo za skoraj dva kombija oblačil, obutve, igrač in šolskih potrebščin.

Takoj po zbiralni akciji v Tabakumu v Novem mestu smo vse odpeljali v Metliko, kjer bodo prek Rdečega križa vse razdelili pomoči potrebnim. Tudi odziv na akcijo v poslovalnicah KZ Metlika je bil zelo velik. »Veliko večji, kot po navadi,« ocenjuje koordinator letošnje zbiralne akcije Ivan Erenda, hkrati pa je vesel, »da so ljudje – veliko jih je prineslo oblačila in obutev tudi zaradi objavljenih vabil na akcijo v medijih – hvala vam – prinesli zelo kakovostne kose, oprane, zložene, očiščene – zato dela skoraj ni bilo in je vse skoraj že pripravljeno za razdeljevanje.«

In ljudje, ki so vse to prinašali, so z zadovoljstvom pripovedovali, da so naredili dvojno dobro delo. Doma je pospravljeno, oblačila in obutev, ki je sami ne bodo več nosili, pa bodo lahko zdaj nosili tisti, ki jo potrebujejo.

Iskreno se vsem, ki ste si vzeli čas in darovali, zahvaljujemo v Lions klubu Novo mesto, Rotary klubu ter Leo in Rotaract klubih, ki so našo akcijo podprli in nam velikodušno priskočili na pomoč. Naj bo uspeh te akcije spodbuda za zbiralno akcijo marca prihodnje leto, so še sporočili iz novomeškega Lions kluba.

(foto: Primož Pibernik)