FOTO: Še ena izredna poteza Lions kluba Nm

FOTO: Še ena izredna poteza Lions kluba Nm

-
0 444

Dobrih namenov ne ustavi niti dež, ljudje potrebujejo pomoč tudi v slabem vremenu… Takšne besede so spremljale pohodnike na Trško goro v soboto, 15. oktobra 2016, ki so se kljub slabim vremenskim napovedim v velikem številu zbrali pri gostišču Pugelj.

Novomeški Lions klub je dobrodelni pohod pripravil z namenom, da za dobrodelni projekt Donirana hrana, ki v Novem mestu teče že od 1.marca letos, kupi dostavno vozilo dacia dokker, s katerim bodo zaposleni prek javnih del vsak večer pobirali hrano po trgovskih centrih in jo naslednje jutro razdeljevali pomoči potrebnim.Odslej pa bodo hrano lahko dostavljali na dom tudi invalidom in ostarelim, ki sami ne morejo ponjo.

Kljub dežju so načrti uspeli, namen je dosežen, dostavno vozilo smo že predali Mestni občini Novo mesto za točno ta namen. Občna je namreč od samega začetka projekt močno podprla. Za pobiranje in razdeljevanje hrane je zaposlila tri javne delavce, iz proračuna projektu vsak mesec namenja sredstva, prevzela je tudi vodenje dobrodelnega projekta v Novem mestu. Sodelujejo tudi CSD Nm, RK, Karitas, Društvo upokojencev in donatorji hrane – trgovski centri Inter Spar, Tuš in od ponedeljka 17. oktobra naprej se nam pridružuje še novomeški Mercator Hipermarket.

Po teh treh trgovskih centrih javni delavci pobirajo prehranske izdelke, jih odpeljejo v razdelilnico hrane na Rdečem križu, ustrezno, v skladu s predpisi in standardi ravnanja s hrano uskladiščijo in takoj naslednje jutro razdelijo pomoči potrebnim. S pridružitvijo Mercatorja bomo lahko pomagali še več ljudem, doslej smo 150-im,odslej računamo hrano razdeljevati najmanj 200 pomoči potrebnim družinam in posameznikom.

Projekt Donirana hrana pod okriljem Zveze lions klubov od leta 2013 teče po vse več mestih po Sloveniji, ta trenutek več kot 20 Lions klubov v več kot 20-ih mestih pomagal več kot 1.000 pomoči potrebnim posameznikom in družinam. Zavezali smo se, da tudi v luči prihajajoče 100 letnice Lionizma tudi dobrodelni projekt Donirana hrana še naprej širimo in pomagamo še več pomoči potrebnim.