FOTO: Trobentice že ‘trobijo,’ ampak sneg se vrača

FOTO: Trobentice že ‘trobijo,’ ampak sneg se vrača

-
3 670

Čez dan se je danes pošteno ogrelo, sneg se tali. Nekateri pa ste na sprehodu že opazili znanilke pomladi, ki nekoliko prehitevajo. Hermina je opazila trobentice. Vsekakor zime še ni konec, saj se lahko že na novega leta dan soočimo spet s snežinkami 😉

Čisto za konec leta so vremenoslovci izdali še nekaj opozoril zaradi predvidenega razvoja vremena. V noči na novo leto bo predvsem v severovzhodni Sloveniji in ponekod na Notranjskem pihal okrepljen jugozahodni veter. Najvišje hitrosti bodo do okoli 70 km/h

V ponedeljek čez dan in v noči na torek bodo močneje narasle reke v južni Sloveniji, nekatere se lahko razlijejo ob strugah.  V prihodnjih dneh se bo gladina vode na ojezerjenih poljih Notranjskega in Dolenjskega krasa ponovno poviševala. Nekoliko se bodo povečale tudi poplavljene površine na Ljubljanskem barju.

Ponoči se bo povsod pooblačilo. Ponekod v zahodni in južni Sloveniji bo rahlo deževalo. Na Notranjskem in v severovzhodu bo pihal okrepljen jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo v alpskih dolinah okoli 0, drugod od 4 do 9 stopinj C.

Jutri bo oblačno, padavine se bodo na zahodu okrepile in čez dan zajele vso Slovenijo. Dopoldne bo še pihal jugozahodni veter, ob morju jugo. Meja sneženja se bo popoldne in zvečer spuščala, zvečer in v noči na torek ponekod do nižin. Popoldanske temperature bodo od -1 do 4, ob morju do 7 stopinj C.

OPOZORILO
V noči na ponedeljek bo predvsem v severovzhodni Sloveniji in ponekod na Notranjskem pihal okrepljen jugozahodni veter. Najvišje hitrosti bodo do okoli 70 km/h.

V gorah je velika nevarnost snežnih plazov.

OBETI
Do torka zjutraj bodo padavine večinoma ponehale. V torek bo sprva oblačno, popoldne se bo od zahoda prehodno jasnilo. V sredo bo zmerno do pretežno oblačno in povečini suho. V sredo zvečer in v noči na četrtek bo deževalo. (arso)

FOTO: Trobentice že 'trobijo,' ampak sneg se vrača