FOTO: Šentjernej v Ljubljani

FOTO: Šentjernej v Ljubljani

-
0 120

Minuli petek se je Občina Šentjernej drugič predstavila na Pogačarjevem trgu na glavni tržnici v Ljubljani. In sicer z glasbo, domačimi dobrotami, suhomesnatimi izdelki, medom, mladim vinom, sadjem ter prebivalcem glavnega mesta približala značilnosti Šentjerneja. Dišalo je po šentjernejskih dobrotah s stojnice Društva kmetic Šentjernej, ki so pekle tudi v živo. Čebelar Milan Kosmač je nudil odličen Šentjernejski med, Mesnine Kmetije Košak so vabile s stojnice s svojim izgledom in vonjem.

Z bogato ponudbo in domačimi dobrotami se je predstavila Turistična Kmetija pr´Martinovih – Krhin. Predvsem pa ni manjkalo odličnega cvička in ostalih šentjernejskih vin, tudi penine. Prisotni so bili vinarji: Vinogradništvo Štemberger, Kmetija Karlovček in šentjernejski kralj cvička Denis Gorenc. Obiskovalci so bili nad ponudbo šentjernejskih dobrot navdušeni. Občina Šentjernej se vsem, ki so sodelovali na dogodku zahvaljuje in želi, da bi bilo takšnih dogodkov, kjer bi lahko domači pridelovalci in proizvajalci tržili svoje pridelke in izdelke, čim več. Za ozvočenje se zahvaljujemo Slavku Frančiču.

Že sedaj pozivamo vse, ki bi naslednje leto želeli sodelovati na tržnici v Domžalah in v Ljubljani, da o tem razmislite in sporočite na občino na naslov: anita.petric@sentjernej.si