FOTO: Šentjernejski oktet navdušil

FOTO: Šentjernejski oktet navdušil

-
0 260

Šentjernejski oktet je 1. decembra 2018 v Kulturnem centru Primoža Trubarja pripravil tradicionalni letni koncert, ki je bil v prvem delu posvečen 100-letnici konca prve svetovne vojne. Skozi pesmi so v nabito polni dvorani člani okteta pričarali edinstveno harmonijo zvokov in  z zanimivim programom navdušili občinstvo.

Hvaležni smo, da se je Šentjernejski oktet spomnil na 134 mladih šentjernejskih fantov, ki so bili žrtve krute vojne. Letošnji koncert je bil drugačen, razkošen in slovesen. Nastopila je otroška folklorna skupina OŠ Šentjernej – Šentjernej. Skrbno pripravljeni plesni programi pod vodstvom Maje Miklavž Sintič, kjer se odražata pristna otroška igra in lepo troglasno petje so publiki podarili dodatno sproščenost in energijo.

Nastopila so tudi dekleta iz dekliške vokalne skupine Sentio iz Orehovice, ki veliko pozornost namenjajo izvajanju cerkvene, ljudske in druge umetne glasbe. Poslanstvo skupine Sentio je spodbujati mlade k petju in predstavljati bogastvo cerkvene, dekliške in ženske vokalne zakladnice. Čaroben in doživet večer se je zaključil s spominom na glasbeno legendo Oliverja Dragojevića. Nastopajoči in zbrani v dvorani so večer zaključili s kozarčkom najboljšega cvička v dolini, šentjernejskega kralja cvička Jureta Grubarja ter se družili ob okusih odličnih potic iz različnih koncev Slovenije. Namreč v Kulturnem centru Primoža Trubarja se je odvijalo tudi regijsko ocenjevanje potic in razstava, ki so jo organizirale članice Društva kmetic Šentjernej. Šentjernejski oktet je zopet dokazal, da znajo in zmorejo vsako leto prikazati nekaj novega. Veselimo se že njihovega naslednjega koncerta. (Anita Petrič)