FOTO: 6 poškodovanih, 23-letnica opita, poskušali so jih okrasti

FOTO: 6 poškodovanih, 23-letnica opita, poskušali so jih okrasti

-
0 2833

Poročali smo o prometni nesreči, ki se je zgodila v soboto okoli 2.20 ure na cesti Nm-Metlika, pri Črmošnjicah pri Stopičah. S Policijske uprave Novo mesto so posredovali poročilo o nesreči, ki naj bi se zgodila zaradi vožnje po napačni strani ceste. V vozilu z nemškimi registrskimi tablicami so bile poškodovane štiri osebe, v drugem pa dve.

Po prvih ugotovitvah policistov je 23-letna voznica iz okolice Novega mesta zapeljala na drugo stran ceste in trčila v vozilo, ki ga je pravilno po svojo strani peljal 50-letnik iz Nemčije. V vozilu 23-letnice, ki se je lažje poškodovala, je bila na prednjem sedežu sopotnica, ki se je zaradi trka hudo poškodovala (poškodbe hrbtenice).

50-letni voznik drugega avtomobila, njegova sopotnica in ena od sopotnic zadaj so bili lažje poškodovani, sopotnica, ki naj bi sedela zadaj desno, pa huje (poškodbe hrbtenice). Preizkus alkoholiziranosti pri nemškemu vozniku ni pokazal prisotnosti alkohola. Je pa zato alkotest pri domnevni povzročiteljici nesreče,
23-letni voznici pokazal 0,60 mg/l alkohola v izdihanem zraku. O nesreči sta bila obveščena dežurni
preiskovalni sodnik in okrožni državni tožilec, zaradi ogleda kraja prometne nesreče in odstranjevanja posledic pa je bila cesta zaprta tri ure.

Izvedeli smo še, da so neznani – znanci iz poškodovanega nemškega vozila, ki je bilo parkirano na AMZS Otočec, v nedeljo ukrasti stvari poškodovane družine. Pri tem so jih zalotili, tako da so neznani -znanci nagrabljeno vrnili. Informacijo so za DolenjskaNews potrdili na novomeškem Operativno komunikacijskem centru PU Nm.