FOTO: Slovenski orli o izredni vikinški turneji

FOTO: Slovenski orli o izredni vikinški turneji

-
0 52

Po vrhunski skandinavski turneji so člani slovenske skakalne reprezentance strnili misli pred zadnjim tekmovalnim mesecem v tej sezoni.

Goran Janus: ″Pred nami je še mesec dni tekmovanja, 11 posamičnih tekem in dve ekipni. Ogromno bo potrebno še delati. V pokalu narodov smo drugi, Nemci so za nami. Bo pošten boj. Norvežani so ta trenutek kar se tiče ekipe premočni. V Lahti gredo Peter Prevc, Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Anže Semenič, Domen Prevc, Andraž Pograjc in Jaka Hvala. Po Lahtiju gresta Anže in Domen na mladinsko svetovno prvenstvo. Tomaž Naglič prihaja v Kuopijo, kjer bomo skakali s šestimi tekmovalci. Anže nato prihaja nazaj v Almaty, kjer bomo znova skakali s sedmimi.

Robert Kranjec: ″V zadnjem obdobju je šlo na bolje, a na tekmah se mi ni izšlo. V Vikersundu mi je uspelo in sem zelo zadovoljen. Upam, da mi bo tudi naprej šlo čim bolje ter da bom prenesel dobre skoke tudi na manjše skakalnice. Vsekakor bo veliko lažje, saj manj razmišljam o tehniki.

Peter Prevc: ″Po padcu me nič ne boli. Že od osmega leta delam tisto, kar si želim. Globus pride kdaj v glavo, a ga je potrebno dati stran. Do konca sezone nas čaka še kar nekaj tekem. Potrebno je biti zbran na tekmo v Lahtiju.

Anže Lanišek: ″V četrtek sem zbolel. Dobil sem čudežno vrečko infuzije, a moči v noge mi ni vrnila. Bo zdaj bolje. Pretiravati z močjo ne potrebujem. Danes sem jo sicer opravil, v normalnih okvirih.

Jaka Hvala: ″Vesel sem, da sem nazaj. Stvari se počasi postavljajo na prave tire, upam, da bom to pot peljal naprej do Planice in še naprej.

Tomaž Naglič: ″Potrebno je še kaj za popraviti. Ta vikend nisem naredil niti enega poleta takšnega, kot sem si ga želel. Ostajam doma na treningu. V četrtek in petek bom poskusil na treningu v Planici odpraviti napake in nato v Kuopiju znova nastopiti na svetovnem pokalu.

Andraž Pograjc: ″Do konca sezone sem si postavil cilj, da ostanem zraven v svetovnem pokalu ter se še nekoliko izboljšam.

(foto: Slo Ski)