FOTO: Slovenski ‘tajci’ za odličja na svetovnem prvenstvu

FOTO: Slovenski ‘tajci’ za odličja na svetovnem prvenstvu

-
1 307

Slovenska reprezentanca v tajskem boksu je prispela v belorusko prestolnico Minsk, kjer se je začelo prvo veliko tekmovanje v tajskem boksu po sprejetju športa v Mednarodni olimpijski komite.

Na prizorišče svetovnega prvenstva so prispele reprezentance 70 držav z vseh šestih celin. Borci se bodo tako pomerili za odličja v moški in ženski konkurenci. Ob uvodni slovesnosti je predsednik beloruske zveze tajskega boksa general Juri Kazaev povedal, da Belorusija »pozdravlja vse udeležence z odprtimi rokami in srcem.« Slovenska postava tokrat sestoji iz treh tekmovalcev. Težkokategornik Rok Eršte, ki je na minulem evropskem prvenstvu osvojil bron, se bo tokrat v drugem krogu (v prvem je bil prost) udaril z aktualnim evropskim prvakom, Švedom Simonom Oggolo. Sašo Vorkapić bo zavoljo tradicionalno najbolj obljudene kategorije do 67 kilogramov imel najdaljšo pot do vidnejšega rezultata. Za uvrstitev v finale namreč potrebuje štiri zmage. V prvem krogu je sicer prost, v drugem pa se bo pomeril z Iračanom Al-Qaysijem Akramom. Srebrna z evropskega prvenstva v Splitu Bojana Šebenik pa se bo spopadla z domačinko Dijano Jemialjanovo. Slovensko ekspedicijo vodi Iztok Vorkapić, ki bo poleg vloge vodje in trenerja ekipe, v Minsku tudi opravljal dolžnosti člana izvršnega odbora organizacije IFMA.

Slovenska reprezentanca se zahvaljuje sponzorjem, ki so ji pomagali kriti stroške nastopa na tekmovanju. Poleg izdatne podpore mirnopeškega župana Andreja Kastelica, ki je pokazal posluh za mladino, ki promovira občino, so pomagala tudi podjetja Chemilab d.o.o., Eventus d.o.o., Difar d.o.o., Zavarovalnica Sava d.d. in Studio CHUPACHABRA, ter številni posamezniki. Posebna zahvala gre tudi Klubu tajskega boksa Krško, ki se je odzval na javno objavo o zbiranju sredstev za dohod na tekmovanje, je še sporočila Slovenska zveza tajskega boksa.