V&F: Sneg in težave v prometu

V&F: Sneg in težave v prometu

-
0 491

Še pred zakonsko zimo je dobršen del Slovenije dosegla zima. Največ snega je na območju Notranjske in Kočevsko-Ribniške regije. Ponekod je zapadlo že 20 cm snega. Sneženje pa močno ovira promet, predvsem na primorski avtocesti, kjer se je zgodilo več zdrsov tovornih vozil. Na Primorskem še dodatne težave povzroča močna burja.

Spremljajte informacije Prometno-informacijskega centra – TUKAJ.

Primorska avtocesta med priključkoma Razdrto in Senožeče je ponovno odprta v obe smeri.

Nastal je daljši zastoj med Postojno in Razdrtim proti Kopru, proti Ljubljani pa pred priključkom Senožeče. Regionalna cesta Senožeče – Razdrto je ponovno odprta.

Še vedno je izločanje priklopnikov in polpriklopnikov na primorski avtocesti pred počivališčem Ravne in Povir proti Ljubljani; prepoved vožnje tovornih vozil nad 7,5 ton je Ljubljana – Koper. Izločanje tovornih vozil nad 7,5 ton je tudi na ljubljanski južni obvoznici med Rudnikom in Ljubljana – center; na dolenjski avtocesti med cestninsko postajo Dob in Ivančno Gorico ter počivališču Podsmreka proti Ljubljani.

Burja:
– 3. stopnja velja na primorski hitri cesti med priključkom Selo in razcepom Nanos prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike, vozila s ponjavami in avtobuse.
 2. stopnja na regionalnih cestah Selo – Ajševica – Vogrsko, Ajdovščina – Selo in Vipava – Ajdovščina prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavi.
– 1. stopnja na regionalni cesti Podnanos – Manče – Vipava prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavi do 8 ton.

Zaradi prometne nesreče je na glavni cesti Logatec – Godovič pri Hotedršici popolna zapora.

Ponekod po Sloveniji sneži.Vožnjo prilagodite razmeram na cesti in se na pot ne odpravljajte brez ustrezne zimske opreme. Vozniki lahko pričakujejo nevšečnosti v prometu, zelo počasen promet, zastoje, izločanje tovornih vozil in daljše potovalne čase.

Zimske, snežne razmere:
– Na prelazih Korensko Sedlo ter Jezersko so obvezne verige kakor tudi na cesti na Pokljuko; na prelazih Radlje ter Predel obvezna zimska oprema.
– Mojstrana – Vrata, Pavličevo sedlo ter cesta čez prelaz Vršič je zaprta.
– Na cestah Razdrto – Manče, Spodnja Idrija – Godovič ter Ajdovščina – Col – Črni Vrh – Godovič velja prepoved prometa za priklopnike in polpriklopnike.
– Na mejnem prehodu Petrina ter Babno Polje prepoved za priklopnike in polpriklopnike na hrvaški strani.

Regionalne ceste Črna na Koroškem – Zavodnje ter Solčava – Logarska dolina so zaprte zaradi podrtega drevja.

Zaradi plazu je zaprta lokalna cesta Hrastnik – Radeče. Čakalne dobe so na mejnih prehodih Jelšane ter Obrežje pri vstopu.