V&F: Sneg z juga

V&F: Sneg z juga

-
0 542

Potem ko se je za konec tedna marsikaj dogajalo z vremenom, od nalivov, vetra in visokih temperatur, smo ob zaključku padavinskega vala dočakali sneg, skoraj povsem do nižin.

Danes bo v zahodni Sloveniji delno jasno in povečini suho. Drugod bo pretežno oblačno, predvsem dopoldne bodo še krajevne padavine. Meja sneženja bo na okoli 500 m nadmorske višine, ob močnejših padavinah lahko za krajši čas tudi nižje. Na Primorskem bo pihala šibka burja, ki bo popoldne ponehala. Temperature bodo večinoma od 1 do 7, na Primorskem od 8 do 12 stopinj C.

Jutri bo pretežno oblačno in suho vreme, več sonca bo dopoldne na Primorskem, popoldne pa v severovzhodni Sloveniji. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 3, v alpskih dolinah do -5, ob morju 5, najvišje dnevne od 2 do 7, na Primorskem do 12 stopinj C.

OBETI
V noči na četrtek in v četrtek dopoldne bo prehodno deževalo, meja sneženja bo na okoli 700 metrih. V četrtek popoldne bo povečini suho vreme. V petek bo oblačno z občasnimi padavinami. Meja sneženja bo na okoli 500 metrov nadmorske višine. (arso)