FOTO: Prehitro so jih pobrali – lahko ga dobimo četrt metra

FOTO: Prehitro so jih pobrali – lahko ga dobimo četrt metra

-
13 1885

V zadnjih dneh se je le prebudila pomlad, a očitno se spet vrača zima. Pristojni za ceste so v teh dneh pohiteli z odstranjevanjem t.i. zimskih markirnih količkov ob cestah. So morda pohiteli?

Vsekakor se bo ob koncu in v začetku tedna pošteno ohladilo. Prav tako kaže, da lahko v soboto in ponekod tudi v nedeljo spet kaj pade z neba. Poleg dežja, tudi nekaj beline. 🙂 Po nekaterih današnjih izračunih kaže, da bo na JV Slovenije zapadlo od 15 do 25 cm snega,  nekoliko višje pa še več. Tako npr. za Gorjance z današnjim dnem kaže, da lahko zapade do 40 cm snega.

In jutri lahko že preobujete vašega jeklenega konja, ampak na izglede, počakajte še malo. “Če vozilo v zimskih razmerah nima predpisane opreme, je globa za prekršek 40 evrov. Če se tako vozilo ustavi na cesti in ovira promet, ga mora voznik nemudoma odstraniti, poleg tega pa se kaznuje še z globo 500 evrov in petimi kazenskimi točkami,” še sporočajo policisti.

VREMENSKA NAPOVED (ARSO)

V četrtek zjutraj bo nekaterih nižinah bo nastala megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 5, na Primorskem okoli 8 °C.

Čez dan bo zmerno do pretežno oblačno, predvsem na severozahodu države bo občasno rahlo deževalo. Popoldne se ob od zahoda pooblačilo. Zvečer se bodo padavine okrepile in postopoma širile proti vzhodu. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15, na severozahodu okoli 6 °C.

V noči na petek bodo padavine zajele vso državo, meja sneženja bo med 800 in 1200 m. V petek zjutraj bodo padavine oslabele in večinoma ponehale. Popoldne se bo prehodno razjasnilo. V soboto bodo padavine znova zajele vso Slovenijo. Hladilo se bo, meja sneženja se bo od severa postopno spustila do nižin, na Primorskem bo zapihala burja. V nedeljo bo oblačno, občasno bo še rahlo snežilo. Hladno bo, temperatura bo tudi čez dan pod lediščem.