FOTO: Spet požigalec, 67 gasilcev v boju z zublji

FOTO: Spet požigalec, 67 gasilcev v boju z zublji

-
0 551

V ponedeljek, okoli 20.40 ure, je spet zagorelo na območju občine Ivančna Gorica. Kot je znano je zaradi suhega vremena na območju celotne Slovenije razglašena velika požarna ogroženost in s tem prepoved kurjenja. Na omenjenem območju so imeli gasilci tamkajšnjih gasilskih društev v zadnjih mesecih največ posredovanj zaradi namernih požigov. In tudi zadnji požar, ki je izbruhnil na območju zaselka Izirk pri Leskovcu, kaže na to, da je bil podtaknjen.

Po naših informacijah je zagorela trava in podrast na štirih mestih. Posredovalo je 67 gasilcev iz PGD Stična, Višnja Gora, Vrh nad Višnjo Goro, Kriška vas in Metnaj, ki so okoli 1. ure ponoči pogasili požar na površini 1,5 hektara. Ko so se gasilci PGD Stična vračali iz intervencije so med Leskovcem in Stično pogasili še en požar na površini 50 kvadratnih metrov. Gasilci PGD Vrh nad Višnjo Goro so ostali na požarni straži. Policijska preiskava poteka. Danes okoli 10.15 ure pa so bili  zaradi vnovičnega vžiga na nočni intervenciji aktivirani gasilci PGD Vrh nad Višnjo Goro.

Nataša Pučko, predstavnica za odnose z javnostmi PU Ljubljana, je za DolenjskaNews povedala, da so
policisti zaradi težko dostopnega terena in noči danes pričeli z ogledom kraja požara (ki še poteka), pri čemer prve ugotovitve kažejo, da je pogorelo približno 1 ha površine. Vzrok požara še ni znan, preiskuje pa se tudi v smeri suma storitve kaznivega dejanja Povzročitve splošne nevarnosti. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo.

(FOTO: PGD STIČNA)