FOTO: Številni na belih strminah

FOTO: Številni na belih strminah

-
0 151

Po Sloveniji obratuje 29 smučišč, snežna odeja pa je debela od 20 do 90 cm. In medtem ko bo v nedeljo po nižinah megla in oblačnost, bo višje precej jasno in topleje, a vseeno ne pretoplo, da bi skazilo prijetno smuku. Pihal bo šibak veter spremenljivih smeri. Temperatura na 1500 m bo okoli 0, na 2500 m pa okoli -3 stopinje C.

V nedeljo bo v zahodni Sloveniji ter v višje ležečih krajih precej jasno, drugod pa se bo večji del dneva zadrževala megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od -10 do -4, ob morju okoli 0, najvišje dnevne v krajih z meglo in nizko oblačnostjo od -5 do -1, drugod od 2 do 7 stopinj C.

OBETI
V ponedeljek bo po nižinah večji del dneva megleno ali oblačno, v višjih legah pa bo pretežno jasno. V torek se bo pooblačilo, ponekod bo zapihal jugozahodni veter. Predvsem popoldne bodo tu in tam rahle padavine, po nižinah deloma dež, deloma sneg. V sredo bo pretežno oblačno, a večinoma brez padavin. (arso)

Nekaj Dolenjcev pa se je danes odpravilo na Krvavec, kjer so prav tako uživali v zimskih radostih. A brez polnega nahrbtnika ni šlo 🙂