FOTO: Strele zanetile požare in ostale nevšečnosti

FOTO: Strele zanetile požare in ostale nevšečnosti

-
0 1784

Velika nevihtna celica oz. linija je z Notranjske okoli 1. ure dosegla tudi Dolenjsko.

Ob 1.12 uri je v naselju Križ, občina Trebnje, je zaradi udara strele zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Gasilci PGD Trebnje, Velika Loka, Občine, Čatež pod Zaplazom, Trebanjski vrh in Šentlovrenc so ogenj pogasili. V požaru je bilo uničeno okoli 100 kvadratnih metrov ostrešja hiše, zaradi dežja, vode ter zadimljenosti je poškodovano bivalno nadstropje in uničena celotna električna napeljava v hiši. Na kraju dogodka so bili tudi policisti in dežurni delavec elektro podjetja.

Nekaj minut pred 2. uro je zaradi udara strele zagorelo ostrešje stanovanjske hiše v kraju Šmarje, na območju Šentjerneja. Gasilci PGD Šentjernej in Gorenje Vrhpolje so ogenj pogasili. Uničeno je okoli 20 kvadratnih metrov ostrešja, ki so ga gasilci prekrili s PVC folijo. Na kraju dogodka so bili tudi policisti in dežurni delavec elektro podjetja.

Močan veter, vetrolom

Ob 2.16 je na cesti Črmošnjice—Črnomelj v naselju Srednja vas, občina Semič, podrto drevo oviralo promet. Dežurni delavci Cestnega podjetja Črnomelj so drevo razžagali in odstranili.

Ob 5.10 je na cesti med naseljema Dolenje Sušice in Gorenje Sušice, občina Dolenjske Toplice, podrto drevo oviralo promet. Dežurni delavec cestnega podjetja je drevo razžagal in odstranil, še poroča Regijski center za obveščanje Novo mesto.

Razmere v Posavju in poročilo Regijskega centra za obveščanje Brežice:

Ob 19.06 je v Trnovcu, občina Sevnica, meteorna voda ogrožala gospodarski objekt. Posredovali so gasilci PGD Trnovec, ki so preusmerili tok meteorne vode. 

Ob 20.21 je v Malem Vrhu, občina Brežice, meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Globoko so opravili ogled in ugotovili, da njihovo posredovanje ni potrebno, zaradi upada meteorne vode.

Ob 20.30 so na Cesti bratov Cerjak v Brežicah gasilci PGD Brežice okolica izčrpali meteorno vodo iz kleti stanovanjske hiše.

Ob 20.30 je na regionalni cesti Brežice – Bizeljsko v Dobravi, občina Brežice, odpadlo vejevje oviralo promet. Posredoval je dežurni delavec CGP, ki je ovire odstranil.

Ob 20.40 je na lokalni cesti v Jereslavcu, občina Brežice, podrto drevo oviralo promet. Posredoval je dežurni delavec CGP, ki je oviro odstranil.

Ob 22.32 je na regionalni cesti v Brestanici, občina Krško, podrto drevo oviralo promet. Posredoval je dežurni delavec CGP, ki je oviro odstranil.

Ob 23.02 je na regionalni cesti pri Župelevcu, občina Brežice, podrto drevo oviralo promet. Posredoval je dežurni delavec CGP, ki je oviro odstranil.

(Foto: PGD Velika Loka, PGD Trebanjski Vrh)