FOTO: Tabor mladih prostovoljcev

FOTO: Tabor mladih prostovoljcev

-
0 101

Letos se je v Dolenjskih Toplicah v času od 26. 6. do 30. 6. odvijal že 13. tabor za mlade prostovoljce, ki ga organizira Območno združenje RK Novo mesto.  Vseh pet dni so bivali na OŠ Dolenjske Toplice, kjer je bilo poskrbljeno za nastanitev in prehrano. Bistvo tabora je razvijanje socialnih veščin, socialnega čuta, medgeneracijsko druženje, spoznavanje novih ljudi, koristno izkoriščanje prostega časa ter pomoč starejšim.

Tabora se je udeležilo 21 mladih skupaj s petimi mentoricami. Prostovoljci prihajajo iz različnih srednjih in tudi osnovnih šol (Gimnazija Novo mesto, Ekonomska šola Novo mesto, Srednja zdravstvena in kemijska šola, Srednja gradbena, lesarska in vzgojiteljska šola, Srednja elektro šola in tehniška gimnazija, Srednja strojna šola, Srednja šola za gostinstvo in turizem, Kmetijska šola Grm in biotehniška gimnazija, Frizerska šola Sevnica, OŠ Vavta vas in OŠ Bršljin).

V dopoldanskem času so opravljali terensko delo. Posebnost letošnjega tabora je bila vključitev v humanitarno akcijo Pomagajmo družini Rajk. Pri hiši so mladi prostovoljci tri dopoldneve čistili dvorišče, uredili vrtiček in barvali deske za napušč. Ostali pa so se skupaj z mentoricami odpravili do starostnikov v okolici, jim pomagali pri manjših hišnih opravilih ter se z njimi družili in pogovarjali. Obiskali so tudi pet stanovalcev Doma starejših občanov Črnomelj.

V popoldanskem času so mentorice za udeležence pripravile različne delavnice in socialne igre (aktualne mladostniške teme, šport, tematski večeri …).  Ogledali so si tudi film Družina in se nato o njem pogovarjali z Matejem Rajkom, ki je prijazno odgovarjal na vsa vprašanja v povezavi s filmom in življenjem družine Rajk. Seveda pa nismo pozabili tudi na zabavo v Termah Dolenjske Toplice.

 

Za pomoč pri izvedbi tabora se zahvaljujemo KORK Dolenjske Toplice, Termam Dolenjske Toplice, OŠ Dolenjske Toplice, prostovoljki Nuši Rustja ter vsem ostalim, ki nas spodbujate in podpirate v naših aktivnostih. Ob koncu smo si obljubili, da se prihodnje leto ponovno srečamo in skupaj naredimo nekaj dobrega za pomoči potrebne.  (Andreja Murgelj)

(Foto: OZRK Novo mesto)