FOTO: Tandemski obračuni

FOTO: Tandemski obračuni

-
0 37

V soboto je bilo odigrano prvenstvo Območne kegljaške skupnosti v disciplini Tandem. V Kanižarici je nastopilo 28 moških dvojic iz Novega mesta in Bele krajine. V Novem mestu, na kegljišču Vodnjak, pa je pomerilo osem ženskih parov iz Novega mesta, Bele krajine in Trebnjega.

V Kanižarici so člani KD Krka iz Novega mesta pometli z vso konkurenco, saj so osvojili vsa tri prva mesta. Zmagala sta Franci Bregač in Mitja  Baša, ki sta v finalu po izenačenem boju premagala dvojico Robert Čelič
in Srečko Šenica šele po dodatnih metih. S porazom v polfinalu sta tretje mesto osvojili dvojici Stanko Blažič in Dušan Pavlin iz Krke ter Matjaž Križan in Mihael Gričar iz novomeškega Vodnjaka.

V Novem mestu sta že peto leto zapored zmagali Martina Žvab in Cvetka Lamut iz Bele krajine, ki sta v finalu premagali dvojico Vodnjaka Martino Hrovat in Maro Čefarin. Tretje mesto sta osvojili dvojici Milena
Veber Jarc in Jasmina Mišič iz Trebnjega ter Milka Dular in Silva Kotar iz Vodnjaka.

Na državno prvenstvo, ki bo 17.12.2016 v Kamniku za moške in Ljubljani za ženske so se uvrstili prvouvrščeni par v moški konkurenci in prva dva uvrščena para v ženski konkurenci.