FOTO: Tehnologija v dobi trajnostnega razvoja

FOTO: Tehnologija v dobi trajnostnega razvoja

-
0 158

Fakulteta za industrijski inženiring Novo mesto je pred dnevi na Posestvu Pule organizirala svojo 1. mednarodno znanstveno konferenco o razvoju industrijskega inženiringa: “Tehnologija v dobi trajnostnega razvoja.”

V okviru tematskih sklopov so se  konference udeležili strokovnjaki iz Slovenije in tujine, iz gospodarstva, univerz,  visokošolskih zavodov,inštitutov in druga strokovna javnost: Keele University, Velika Britanija; Universidade de Coruna, Španija; Trans-Atlantic Products, LLC, USA (ZDA); University EDUCONS, Novi Sad, Srbija; University Politehnica of Bucharest; Univerza v Ljubljani; Univerza v Mariboru; TPV d.d., Novo mesto; KRKA, d.d., Novo mesto; Hella Saturnus Slovenija d.o.o., Ljubljana; L-TEK elektronika d.o.o., Šentjernej; STTIM d.o.o., Trbovlje; ŠKRLJ d.o.o. / SK Group, Črniče; Slovenian Construction Group (Slovenski gradbeni grozd); “Enzo Ferrari” Engineering Department Universita’ di Modena e Reggio Emiliavia Vignolese, Modena, Italija.

Dekanja fakultete Vera Smodej: “Želeli in uspeli smo uveljaviti novo prakso znanstvenih konferenc s poudarkom na sodelovanju gospodarstva in visokošolskih institucij, z namenom, da lahko sledimo potrebam trga dela, gospodarskega razvoja, konkurenčnosti gospodarstva in posledično potrebam socialnega in kulturnega okolja.

Program z udeleženci 1. konference kaže povezanost fakultete z gospodarstvom in mednarodnim okoljem. Tako kot gospodarski subjekti, se tudi mi zavedamo, da smo del globalnega okolja, v katerem smo lahko uspešni le s sodelovanjem in v konkurenci z najboljšimi. Ponosni smo, da smo prva fakulteta iz Slovenije, ki je sprejeta v članstvo močnega projekta Globalnega partnerstva, ki združuje 55 visokošolskih institucij v 31 državah sveta iz Evrope, Afrike, Azije, Severne in Južne Amerike.  In ponosni smo, da smo del Šolskega centra Novo mesto, v katerem vodstvo zavestno ustvarja pogoje za razvoj. Konferenco bomo organizirali vsako leto. Vsaka naslednja bo vir novega znanja in predvsem novih priložnosti,” so zapisali v sporočilu s Fakultete za industrijski inženiring Novo mesto.