FOTO: Telovadci GD Novo mesto spet na vrhu

FOTO: Telovadci GD Novo mesto spet na vrhu

-
0 61

Očitno so imeli telovadci Gimnastičnega društva Novo mesto na domači tekmi v februarju, ko smo izvedli Državno prvenstvo v skokih z male prožne ponjave, le majhen spodrsljaj.  Na sam vrh so se vrnili že na tekmi v Renčah (17.3.2017), kjer je potekalo 23. Odprto prvenstvo Renč in prva tekma za Pokal Slovenije v skokih z male prožne ponjave.

Kot da jim je samo »drugo« mesto na domači tekmi dalo še več zagona, so mladi novomeški telovadci v Renčah pokazali svoj pravi obraz.

Ekipa starejših dečkov  v sestavi Luka Ilovar, Tim Brodnik, Lev Špes, Jakob Hvala, Domen Lovše in Val Kulovec, je osvojila naslov pokalnih zmagovalcev.

Posamezno se je najbolje odrezal Luka Ilovar, ki je osvojil drugo mesto, takoj za njim, na tretjem mestu je pristal Tim Brodnik. Njuno odlično uvrstitev je dopolnil Lev Špes s petim mestom.

Izkazal se je tudi najmlajši tekmovalec iz Novega mesta, Ivan Ilovar v kategoriji cicibanov, ki je za malenkost zgrešil zmagovalni oder in pristal na četrtem mestu.

Vsi trije naši najboljši posamezniki med starejšimi dečki so se uvrstili tudi v finale za Pokal Slovenije. Po dodatnih dveh skokih  so ostali na istih mestih. Luka Ilovar drugi, Tim Brodnik tretji in Lev Špes peti. To je dobra popotnica za tekmo v Ljubljani, saj so vsi trije še vedno resni kandidati za osvojitev naslova pokalnega zmagovalca Slovenije. (Metod Gradišar)